2024 BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞI! (EĞİRDİR)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2024 BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞI! (EĞİRDİR)
Haberin Tarihi: 1.12.2023 09:48:04 - Okunma Sayısı:10235 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

2024 BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞI! (EĞİRDİR)

     31 Mart 2024’te yapılması beklenen yerel seçim tarihi yaklaştıkça ilçemizde de bir hareketlilik başladı.

     Şu ana kadar Ak Parti ve MHP dışında, öğrendiğimize göre Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için resmi başvurunun olmadığı yönünde;

     İlçede ikamet eden bir vatandaş olarak gözlemlerimize göre;

     CHP’nin 2024 yerel seçimlerinde; ilçemiz emekli esnaflarından önceki yıllarda ilçe başkanlığı da yapmış ve şuan Orkide Çiçekliğin işletmeciliğini yapan Fatih AKALIN ile İlçe Başkanı Murat YILMAZ’ın aday adayı olarak açıklama yapılabileceği dile getirilmekte,

     Demokrat Parti kurmaylarından aldığımız bilgiye göre, Belediye Başkanlığı adaylığı için birkaç iş adamına teklif sunulduğu fakat olumlu bir cevap alınamadığı;

     Ömer ŞENGÖL’ün tekrar Demokrat Parti’den Belediye Başkanı adayı olması için yoğun ikna çabalarının sürdüğü dile getirilmekte,

     Geçen yazımda da belirttiğim gibi; İYİ Parti’nin, 2019 yılı vefa borcunu ödemek için aday çıkarmayıp, Demokrat Parti’nin adayını destekleyeceği,

     MHP’de ise son dakikaya kadar tek aday olarak söylenen, İlçe Başkanı; şimdi ise Isparta Milletvekili Hasan Basri SÖNMEZ’in danışmanlığı görevine devam eden Turizmci Mehmet DEMİREL’in çıkması bekleniyordu.

     İlçemizde önceki dönemlerde Belediye encümenliği yapan Ramazan Kurt, Milliyetçi Hareket Partisi'nden Eğirdir Belediye Başkanlığı için aday adaylık resmi başvurusunu yaptı.

     MHP’de ikinci sürpriz ise;

     Mevcut Belediye Başkanı Veli GÖK’ün köylüsü, aynı zamanda önceki dönemde AK Parti’den Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusu yapan İş adamı Veli Nehir’in Milliyetçi Hareket Partisi’nden Başkan Aday Adaylığı açıklaması oldu.

     İlçemizde en büyük hareketlilik ve rekabet ise 5 aday adayı başvurusu ile AK Parti’de yaşanıyor. Tanınmış simalardan Mustan Özdemir, Abdullah Turan, Hasan Bilal Taran, Mehmet Fesçi ve Mustafa Özer birlik ve beraberlik mesajıyla Aday Adaylık başvurularını yaptılar.

     Merak Konusu ise Başkan Veli GÖK’ün Belediye Başkan adaylığı için ne yapacağı veya genel merkezden aday gösterilip gösterilmeyeceği.

Adaylık başvurularında en dikkat çekici konu ise;

     Tüm siyasi partilerde başvuru yapan aday adaylarından bir, iki kişi hariç geri kalanlarının parti yönetimlerinde aktif görev almamalarına rağmen,

    Sadece seçim zamanlarında boy göstermeleri,

     - “Acaba bedavaya reklamlarını mı yaptırıyorlar?” diye insanın aklına gelmiyor değil?

     Saygılarımla;

01.12.2023                                                                       Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    28.1.2024 10:03:43
    Keşke adam gibi anket(ler) Yapılsa da halkın kimi değil Nasıl bir Başkan istediği Ortaya çıksa, Beklentilerini, Haklarını bilerek oy kullansalar, Yerel yönetimlerde O partili , Bu partili Şu partili Başkan Kadar Garabet bir Kavram olamaz!!! Partiler Bugün var Yarın yok!!! Eğirdir, Dün de vardı Bugün de var Yarın da olacak, Daha da güzel olacak!!! Olmalı da!!!
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2024 01:19:30
    Büyüklerimiz “insan ölür eseri kalır, eşşek ölür semeri kalır” demişler. ALLAH rahmet eylesin 1972.li yıllarda bir İbrahim GENÇAY vardı. Eğirdir Belediye Başkanı İdi. O yıllarda Hastahanenin ilave inşaatının (Şimdiki yüksek bina) hafriyatı yapılıyordu. O sırada Gölün suları çekildi Eğirdir-Ada yolu karaya çıkmaya başladı. Sular çekilince çıkan yol tabii ki çakıl taşıydı, arabalar o yoldan gidemezdi. Hatta Rahmetli Hacı Bebber (Mehmet Ağaçayak) Ada’ya bir traktörle gittiydi. Ada’ya ilk giden motorlu araç Hacı Bebber’in gittiği o traktördür. İbrahim Gençay “Hafriyatı Ada yoluna döken kamyona kamyon başına 5.—TL. prim var” dedi. Kamyoncular bayram etti, hafriyatı Ada yoluna döktüler. Bir kamyonda tek bir kaya bile taşındı. O büyüklükte taşlar vardır Ada yolunda. Ada yolu da böylece yapıldı gitti. Bu olayı hala düşünürüm. Gençay diyemez miydi ki “Hafriyatı ancak Ada yoluna dökebilirsiniz, başka yere dökemezsiniz”. Adam koskoca Eğirdir Belediye Başkanı. Öyle bir derdi ki. Ama Rahmetli Öyle demedi, üste bir de para verdi. O zaman yaşım da küçüktü bu işlere şimdiki kadar aklım ermezdi. Şimdiki aklımla bile Gencay o parayı neden verdiydi hala düşünürüm. Şimdinin Belediye başkanları o parayı hayatta vermez de üste para alır. Rahmetli İBRAHİM GENCAY büyük adammış. Şimdi öyle belediye başkanları nerdeeeeeeeeeeeee?
  • Rumuz
    (Rumuz)
    10.1.2024 18:58:15
    Ben İstanbul'da yaşıyorum. Veli Gök'ü şahsen ben anlayamadım. Cep telefonuma devamlı ceza mesajları geliyor. Belki haklı. Ancak Belediye'ye gelir olsun diye tapuda veya veraset vergi dairesinde işlem yapmak için verecekleri rayiç değer yazılarından 2023 yılında tek bir tapu başına 42.-- TL. ücret alıyordu. 2024 yılında kaç lira alıyorlar bilmiyorum. Kaldıracaklarını da sanmıyorum. Yasal bir dayanağı da yok. Dayanakları neymiş? meclis kararıymış. Resmen soygun. Bir de koymuş oraya veraset vergi mevzuatını bilmeyen bir eleman, Fuzuli yere birden fazla belge vermişler. Bir sürü lüzumsuz yere para ödedik. Belki de Belediye'nin kasasına para girsin diye kasden yapıyorlar. Üstelik Veli Gök bizzat kendisi de Mali Müşavirlik yapmış. Halka Kolaylık göstereceği yerde resmen bu zulümü yapıyor. Bu da neymiş? Belediyeye gelir sağlayacaksa halka zulüm yaparak değil, kaynak oluşturarak yapsın. Şahsen ben İstanbul'da yaşadığım halde hiç kusura bakmasın Veli Gök'ü başarılı ve halka yararlı bulamadım. İnşaallah yeniden aday olmaz veya merkez aday göstermez.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    4.12.2023 20:45:32
    Ömer ŞENGÖL tek geçerim Eğirdir in kurtarıcısı
  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.12.2023 20:53:37
    Memleket için kimse çalışmıyor herkes menfaat peşinde bütün hikaye bukadar
  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.12.2023 19:26:10
    Güzel yine dokunaklı biraz taraflı bir yazi
  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.12.2023 16:59:18
    Valla o kadar doğru şeyler yazmışsınız ki ama birilerine dert olur bu yazılar..
  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.12.2023 15:30:09
    Elinize sağlık, seçimin gidişatını sizin kaleminizden takip etmek istiyoruz. Lütfen bu yazıyı bir seri halinde devam ettirin.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.12.2023 15:29:32
    İlçemize daha iyi hske getirecek. Çalışıp güzel şeyler çıkartacak adayların başkan olması dileğimiz. Hepsine hayırlı olsun. En hayırlısı nasipolsun.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.12.2023 13:55:24
    İyi çalışmalar
  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.12.2023 13:47:56
    Orkide Çiçeklik Fatih Akalın reklam yüzü
  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.12.2023 12:03:07
    Sıkı siyaset
  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.12.2023 10:11:30
    iyi günler iyi çalışmalar
Yorum Yap