MİKTAR VE KALİTE AÇISINDAN, EĞİRDİR GÖLÜNDE “İYİ SU” DURUMUNA ULAŞILDI MI?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİKTAR VE KALİTE AÇISINDAN, EĞİRDİR GÖLÜNDE “İYİ SU” DURUMUNA ULAŞILDI MI?
Haberin Tarihi: 20.12.2023 17:30:45 - Okunma Sayısı:801 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

MİKTAR VE KALİTE AÇISINDAN, EĞİRDİR GÖLÜNDE

            “İYİ SU” DURUMUNA ULAŞILDI MI?

                                               Zeki TARHAN – ANKARA

     Fikri takip, önemli bir kavramdır. Takip etmezsek, kamuoyunu bilgilendirmezsek, ne denli olaylara, eylem vede işlemlere odaklansak da tepkisiz bir toplumsal yapıya dönüşmemiz kaçınılmaz olur.

     İşte bu yazımızda; Binay DİKMEN abimizin / büyüğümüzün “Fikri takibi” ne yer vereceğiz. Haydi başlayalım:

    “…6 Kasım 2023 tarihli toplantıda (=Isparta Valiliği ) EĞİRDİR GÖLÜ’ yle ilgili “İYİ DURUM SENARYOSU” olarak; 1990 – 2022 yılları arasındaki Göle giren “ortalama akım” göz önüne alınmıştır. Ancak DSİ’ de; GÖLETLERİN İNŞAATI; 2000 yılından sonra, “1000 günde 1000 Gölet” parolası ile artmış ve bu arada EĞİRDİR GÖLÜ’ NE AKAN DERELER ÜZERİNDE GÖLETLER YAPILARAK,GÖLE GELEN SU MİKTARI AZALMIŞTIR!!! Bu nedenle; bu senaryonun doğru olmadığı düşüncesinde olduğumuz için, değerlendirme yapılmamıştır.

                                                             ***

          “Eğer, 1990 – 2017 yılları arasında EĞİRDİR GÖLÜ’ ne gelen DERELER üzerinde yapılan Tesislerde tutulan su miktarları bilinirse, bu senaryoda değerlendirilebilir. AKSU NEHRİ HAVZASI’ n da, 2016 yılında 22 adet faal GÖLET olduğu bilinmektedir. Ancak bunun ne kadarının EĞİRDİR GÖLÜ’ ne dökülen Dereler üzerinde olduğu, tarafımızdan bilinmemektedir.”

         “Bir Havzada SU YÖNETİMİNDE; iki ideal hedef olmalıdır. Bunlardan birincisi; “Miktar açısından İYİ SU miktarına ulaşılması, diğeri ise “Kalite açısından İYİ SU durumuna ulaşılmasıdır.

          ANCAK BU İKİ HEDEFTEN DE UZAKLAŞILDIĞI, EĞİRDİR GÖLÜNDE NE ACIDIR Kİ SOMUT OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR!!!”

                              

                                    

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap