GÖZBEBEĞİMİZ GÖL DEĞİL MİYDİ BİZİM?!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÖZBEBEĞİMİZ GÖL DEĞİL MİYDİ BİZİM?!!!
Haberin Tarihi: 22.12.2023 16:24:26 - Okunma Sayısı:716 defa okundu.

DEMEK, ELMA “GÖZBEBEĞİMİZ” OLDU ÖYLE Mİ?!!!

GÖZBEBEĞİMİZ GÖL DEĞİL MİYDİ BİZİM?!!!

DEMEK, ELMA “GÖZBEBEĞİMİZ” OLDU ÖYLE Mİ?!!!

                          Zeki TARHAN – ANKARA

           Haberi okuyunca; “Pes doğrusu” dedim. Isparta Ticaret Borsası, Eğirdir’de toplantı yapmış ve; “Bizim Gözbebeğimiz Isparta Elması” şeklinde bir “sözde Motto” atmış ortaya!!! Bu anlayış; olaya anahtar deliğinden bakmak / büyük düşünememek / ve de ufuksuz bir bakış açısını yansıtıyor…

                                                               ***

          Yarım asrı aşan bir “Ticari Elmacılık tarihimizi” düşününce, bu yıl alınan Isparta Elmasının “Coğrafi İşaret Belgesi” ile övünmek, nasıl bir akıl tutulmasıdır anlamak mümkün değil.

                                                                ***

         Pestisit zehirlenmesinden balıklar ölürken, etlerinde ağır metal birikimleri gözlenirken, Gölümüz ölüm döşeğinde inim inim inlerken, “Bizim Gözbebeğimiz Isparta Elmasıdır!!!” nasıl denir  yahu?!!! Önce; bir sezonda 30’u aşan tarımsal ilaçlamayı 5’e indirmeyi bir başar!!! Kara Lekeyi bir yok et!!! “GÖL VARSA ISPARTA ELMASI VAR!!!” diye haykırsana!!!

                                                             ***

    EĞİRDİR GÖLÜ ile ELMA’yı yarıştırmak; şeytanın bile aklına gelmez!!! “GÖZBEBEĞİMİZ EĞİRDİR GÖLÜ” mottomuzu yok saymak, onu ıskalamak, ikinci plana atmak; GÖL olsa da olur, olmasa da!!! Demektir. Hani; GÖL YOKSA, ISPARTA DA YOKTU?!!! GÖL YOKSA ELMA DA YOKTU?!!!

                                                            ***

     Sedat KARAKOYUN’ un kulakları çınlasın…Türkiye’nin dört bir tarafından gelen Üniversite öğrencilerine Eğirdir’ in ALTINKUM PLAJINDA attırdığı sloganlar, şu anda kulağımda çınlıyor adeta!!!

     Yazık, üzülüyorum büyük düşünemeyenlere!!!

     Yukarıdaki fotoğrafa iyi bakın…

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.12.2023 13:14:19
    Zeki Bey, ömrünü Eğirdir gölüne vakfetmiş gölle yatıp gölle kalkmış araştırmacı -gazeteci bir abimizdir.Çok yerinde eleştiriler yapmış kulak vermek lazım.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    22.12.2023 20:13:14
    Sayın Zeki bey, konuyu çok güzel özetlemişsiniz ellerinize sağlık, tebrikler... Bahsettiğiniz yazıyı ben de okudum, Yazıda, “Göz Bebeğimiz Isparta Elması Coğrafi İşaret Aldı” ifadesi kullanılmış... GÖZ BEBEĞİMİZ dendiğinde aklımıza EĞİRDİR GÖLÜ gelmiyor muydu. ELMA’yı tanımlamak için LUGATIMIZDA BAŞKA KELİME Mİ BULUNAMAMIŞ,  akıllarına mı gelmemiş, yoksa  bunun başka bir amacı mı varmış??? İlçeleri ile birlikte Isparta’dan Antalya’ya kadar uzanan ANTALYA SU HAVZASI’nda yaşayan herkes ve tüm kurum yetkilileri şunu iyi anlamalıdır ki EĞİRDİR GÖLÜ olmaz ise ELMA da olmaz, KİRAZ da olmaz, Isparta’nın İÇMESUYU da olmaz, kısacası bölgede HAYAT olmaz… Geç de olsa Elma için 2023 yılı Ağustos ayında “COĞRAFİ İŞARET” alınmış, bu durum bölgemiz ürünleri için iyi bir husus ancak GÖZ BEBEĞİMİZ demek kafada karışıklığa sebep olmuyor mu. KİRAZ da göz bebeğimiz, diğer ürünler de, dağlar taşlar da. Bu ifade, su kıtlığı ve kirlilik yönünden can çekişen Egirdir Gölü’müz ile bütünleşmiş ve onun önemini vurgulamak için kullanılmış bir ifade değil miydi ??? Aksi takdirde, Isparta Vali’miz Sayın Aydın Baruş’un, Kasım ayında yapılan Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonu’nda alınan  karar gereğince, “Eğirdir Gölü’nden su alan yerlerde yeni meyve bahçeleri KURULMAMASI ve tek yıllık bitki DİKİLMEMESİ kararını açıklayıp bu konuda muhtarların vatandaşları bilgilendirmesini istemesi” ne anlama geliyor ??? Elbette bölgede meyvecilik yapılacak ancak SU – TOPRAK – ÇEVRE dengesi korunarak. Ayrıca her kurum ve kişi kendi açısından bakarak kafasına göre açıklamalar yapmayacak, bölgeye bütüncül bakacak ve üreticiyi de DAHA FAZLA ÜRETİM İÇİN TEŞVİK EDEREK daha sonra mağdur olmasına sebep olacak açıklamalardan kaçınacak… Aysen Pervin Güngör
Yorum Yap