“AKIN”A SESLENİŞ: DOĞUŞUNDAN SONSUZA DEK, SENİNLEYİZ AKIN…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“AKIN”A SESLENİŞ: DOĞUŞUNDAN SONSUZA DEK, SENİNLEYİZ AKIN…
Haberin Tarihi: 12.1.2024 09:29:56 - Okunma Sayısı:557 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

“AKIN”A SESLENİŞ:

       DOĞUŞUNDAN SONSUZA DEK,

               SENİNLEYİZ AKIN…

                       Zeki TARHAN – ANKARA

      Yaş aldıkça güzelleşiyor, olgunlaşıyorsun AKIN. Toplumun bütün kesimlerinden büyük bir “beğeni” alıyorsun… Bu “beğeni” nin arka planında; 53 yıl önce kurucun Ali SİNAN’ ın koyduğu “motto” var. Yani; DEMOKRASİ var, TARAFSIZLIK var, ULUSALCILIK / MİLLİYETÇİLİK var. Senin kurucun, ödünsüz bir demokrattı ve bundan hiçbir zaman taviz vermedi / vermezdi… Hiçbir siyasi oluşumla, politik bir organizasyonla organik bir bağı yoktu.

       Senin kurucun; Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle barışık bir Atatürkçüydü. Toplumun bütün kesimleriyle diyalog kurar, aklın yolunu seçer, doğruyu keşfeder, tarafsızlığını muhafaza ederek objektiflikten ayrılmazdı…

      …Ve bugünlere dek gelen ve de bundan sonra da sürdürülecek olan yayın politikasıyla, 53 yıl önceki mottosuyla, sonsuza dek seninleyiz AKIN.

                                                         ***

       Sen daha doğmamıştın AKIN. İki gazete çıkıyordu senin memleketinde. Biri; EĞİRDİR GÖLSESİ, diğeri DEMOKRAT EĞİRDİR. Bu satırların yazarı, Eğirdir Ortaokulu sıralarında okurken GÖLSESİ, Lise ve Üniversite sıralarında ise, DEMOKRAT EĞİRDİR’ de yazardı… Sonraları, sen dünyaya geldin… Ve üç gazete çıkmaya başladı senin memleketinde. Ben üçünde de yazardım…

        GÖLSESİ; Merkez Sol bir çizgide yayın politikası izlerken, DEMOKRAT EĞİRDİR, Merkez sağ çizgide bir yayın politikası güdüyordu… Ve Eğirdir, iki kutuplu bir medya dünyasında yaşıyordu adeta. Sen ise; bu iki kutup arasında sıkışıp kalmış toplumsal kesimlere, adeta nefes borusu oldun… Toplum kesimleri seni bağrına bastı ve bir doku uyuşmazlığı görülmedi.

                                                         ***

         …Ve 11 Ocak 1971. Dünyaya gözlerini açtığın tarih. Bu satırların yazarı, gazetenin yayın politikasını merak ediyor ve kurucusu Ali SİNAN’ a soruyordu. SİNAN, yukarıda belirttiğimiz yayın politikasını TARHAN’ a açıklıyor ve  AKIN’ a yazmamı istiyordu…

                                                                  ***

             53 yıldır, kurumsal bir aidiyet duygumuz var seninle AKIN. Seni gerçekten çok sevdik… Yakın zamanda, yazı ailesine iki isim daha katıldı. Biri Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer KARAER, diğeri ise, Ziraat Yüksek Mühendisi emekli bürokrat Aysen Pervin GÜNGÖR.

            …Evet, doğuşundan sonsuza dek, seninleyiz AKIN. İyi ki varsın, iyi ki yaşamımızdasın… Ve nice asırlar devireceksin… Arkamızdan seni yaşatacak “AKIN” lar geliyor!!!

                                                                ----0---

                                                            

      

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap