ISPARTA’NIN DAŞÖZ’LÜ YILLARI…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA’NIN DAŞÖZ’LÜ YILLARI…
Haberin Tarihi: 17.1.2024 11:25:21 - Okunma Sayısı:541 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ISPARTA’NIN DAŞÖZ’LÜ YILLARI…

               Zeki TARHAN – ANKARA

                                BİRİNCİ BÖLÜM

      1981’de  Kastamonu  Kaymakamlık adaylığından başlayıp, 01 Ocak 2024’e dek uzanan 42 yıllık idareciliğini masaya yatırdığımız Halil İbrahim DAŞÖZ’ü, dört zaman diliminde ele aldık bu yazı dizimizde…

      1 – Isparta öncesi

      2 – Isparta valiliği dönemi

      3 – Isparta sonrası

      4 – Emeklilik dönemi

                                                       ***

      Haydi başlayalım…

      TARHAN – Isparta valiliğine atanmadan önce, İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü olarak görev yapıyordunuz. Valiliğe giden yola nasıl adım attınız, yada vali olmak nasıl gündeme geldi, ilk kez ne zaman duydunuz?

       DAŞÖZ – Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İç İşleri Bakanlığının en yoğun hizmet birimlerinden biridir. Görev alanı; Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Köylerin birçok konularıyla ilgiliydi. Yerel Yönetimlerin kuruluş, Teşkilatlanma, Kadro, Soruşturma, Mali olarak desteklenmesi, Mevzuat ve benzeri pek çok görev bu kapsamdaydı.

       O dönemde; Hükümet adına,  “MAHALLİ İDARELER REFORMU” Mevzuat çalışmaları bizim birimimizce yürütülüyordu… Ben de bu kapsamda; sayın İç İşleri Bakanımızla yakın bir çalışma trafiği içindeydim. Bu çerçevede yapılan çalışmalar hakkında, Bakanlar Kuruluna, Siyasi Parti Gruplarına, sık sık bilgilendirme (=Brifing) veriyordum.

       Bu süreç böyle devam ederken, bir gün İç İşleri Bakanımız sayın Sadettin TANTAN makam odasına çağırdı. Ve; “İbrahim bey, elindeki önemli projeleri hızlı bir şekilde tamamla. Sen, VALİLER KARARNAMESİ’ ne gireceksin.” dedi.

TARHAN – Bu, sizin için bir sürpriz olmalıydı sanırım. Nasıl karşıladınız?

DAŞÖZ – Ben de kendisine; “Sayın Bakanım, teveccühünüz için çok teşekkür ederim ama, benim vali olmam sonuçta beni, ailemi ve bir ilimizi ilgilendiren bir konu. Bu üzerinde çalıştığımız REFORM YASASI, BÜTÜN TÜRKİYE’ Yİ İLGİLENDİREN BİR KONU. Ve benim vali olmamdan DAHA ÖNEMLİ. Uygun görürseniz, ben bu çalışmaları yürütmeye devam edeyim, beni bu vali kararnamesinden muaf tutun.”

  Sayın bakan da bana; “İbrahim bey, ben seni tanıyorum… Sen hiç kimseden bir şey istemezsin, bu makamlar bana da, sana da kalıcı değil. Senin vali olman lâzım. Vali olsan bile, buradaki çalışmaların içinde olmaya devam edeceksin…”  dedi.

YARIN :

ISPARTA NEREDEN ÇIKTI?

…VE 1999 BÜYÜK MARMARA DEPREMİ!!!    

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap