TURAL: “UÇUK KAÇIK DEĞİL AYAĞI YERE BASAN PROJELERLE GELİYORUZ”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TURAL: “UÇUK KAÇIK DEĞİL AYAĞI YERE BASAN PROJELERLE GELİYORUZ”
Haberin Tarihi: 30.1.2024 13:57:03 - Okunma Sayısı:383 defa okundu.

Genel kurulunu tamamlayan Gazeteciler Cemiyeti’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural,  Isparta’ya değer katacak önemli projelerinden bazılarını açıkladı. “Ayağı yere basan Isparta Belediyesi tarafından yapılabilecek projeleri ortaya koyuyoruz” dedi. 

TURAL: “UÇUK KAÇIK DEĞİL AYAĞI YERE BASAN PROJELERLE GELİYORUZ”

Genel kurulunu tamamlayan Gazeteciler Cemiyeti’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulunan İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural,  Isparta’ya değer katacak önemli projelerinden bazılarını açıkladı. “Ayağı yere basan Isparta Belediyesi tarafından yapılabilecek projeleri ortaya koyuyoruz” dedi. 

Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Gazeteciler Cemiyeti genel kurulunda güven tazeleyen Mustafa Baş ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Basın mensuplarıyla Soner Toros Basın Merkezinde bir araya gelen Tural, Baş ve yönetimini tebrik ederken, yeni hizmet binalarının da hayırlı olmasını diledi. Cemiyet Başkanı Mustafa Baş da, Tural’a çıktığı yolda başarılar dilerken, kazanın Isparta olması temennisinde bulundu.

STK KAMPÜSÜ GELİYOR 

Burada projelerini açıklayan Başkan Adayı Tural, STK Kampüsü projesiyle ilde yer sorunu çeken ve dar alanlarda hizmet vermek zorunda kalan sivil toplum kuruluşları için  bir kampüs modeli oluşturacaklarını söyledi.  Tural “Isparta sivil toplum kuruluşlarımızın ciddi sorunları var. Bunlardan en önemlisi de yer sorunu. Kentteki STK’larımız için bir merkez yapacağız. Şehrin birçok sorununu çözen, vatandaşlarımızın toplu sesi olan, menfaat gütmeden memlekete hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımızı modern ve yeni nesil hizmet binasına kavuşturacağız” dedi

VAKIF ÜNİVERSİTESİYLE 100 BİN ÖĞRENCİ HEDEFİ

Isparta’da Vakıf Üniversitesi kurulması için öncelik ederek 100 bin öğrencili Isparta hedefine yeniden ulaşmak istediklerini belirten Tural “  Isparta’da son 7 yılda 33 bin öğrencinin mezun olmadan Isparta’dan ayrılmış. Bunun sebeplerine bakmak lazım. Özellikle yerel yönetimlerin bunun sebebini araştırmasını lazım. Kentin imkanları öğrencilerin mutluluklarında belirleyicidir. Belediye başkanı olarak eğitim şehri Isparta’nın çıtasını yükseltmek lazım. Şehrimizin ekonomik ve sosyal hareketliliğini sağlayan öğrenci popülasyonunu artırmak ve öğrenci şehri haline gelen Isparta’mıza iki devlet üniversitesinin yanı sıra bir vakıf üniversitesi kazandırılması adına yerel dinamiklerin bir araya getirilmesini sağlayacağız. Buna öncülük edeceğiz. Şehrimize yeni bir üniversite kazandırarak son yıllarda azalan öğrenci sayısını artıracağız. Yeniden 100 binlerin üzerinde öğrenci sayısına ulaşacağız” diye konuştu. 

ÖĞRENCİLER İÇİN GİYSİ YIKAMA MERKEZİ

Öğrenciler için giysi yıkama merkezi projesini tanıtan Başkan Adayı Tural “Belediye öğrenci dostu olmak zorunda. Öğrenciye sadece ekonomik olarak bakmamak lazım. Mezun olup gittiğinde onlar bizim kültür elçimiz olacak.  Öğrencimiz dersini çalışsın sosyal aktivitesini yapsın istiyoruz. Çamaşır yıkamakla uğraşmasın istedik. Getirsinler çamaşırlarını ekiplerimiz yıkasın ütülesin gelsinler teslim alsınlar. Sosyal belediyecilik anlamında bunu yapacağız.

UÇUK KAÇIK PROJELERLE HALKIN ÖNÜNE ÇIKMIYORUZ

Ayağı yere basan Isparta Belediyesi tarafından yapılabilecek projeleri ortaya koyduklarını belirten Tural “ Isparta halkının önüne uçuk kaçık projelerle çıkmıyoruz. Geçen seçimde olduğu gibi bir aday havadan ray getirdi biri yerden ray getirdi. Birininki havada kaldı birininki yerde kaldı. Biz yapılabilecek projeleri yapacağız. Belediyenin imkanlarıyla vatandaş odaklı projeler ürettik. Isparta bir taraftan sağlık şehri diyoruz. Bu kapsamda Hasta Yakını Konukevi Projesini ürettik. Bakın Kepez’de bu var. Ama ilimizde var mı? Yok. Isparta’ya tedavi için gelen hasta yakınları yazın çimlerde kışın hastane odalarında veya aracında yatıyor. Bu da Isparta’nın ayıbı. Belediyenin imkanı var ama Isparta’da son 15 yıla baktığınızda kentleşme ve sosyal belediyecilik adına yapılan bir şey yok.  O yüzden gelin bu dönem değişim yılı olsun. Ispartamız bizi seçsin. Biz Isparta’ya güzel hizmetler yapacağız inşallah” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap