HASTANE VE HÜKÜMET BİNALARI YIKILACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HASTANE VE HÜKÜMET BİNALARI YIKILACAK
Haberin Tarihi: 12.9.2015 12:54:00 - Okunma Sayısı:2740 defa okundu.

İlçemizin en önemli kurumlarından biri olan ve yıllardır ülkemiz yanı sıra Ortadoğu ve Balkanlar'a şifa dağıtan Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi binası ile Cami Mahallesindeki Hükümet binasının deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ve büyük bir ihtimalle yıktırılacağı bildirildi.

HASTANE VE HÜKÜMET BİNALARI YIKILACAK

-        HER İKİ BİNA DA DEPREME DAYANIKLI DEĞİL!...

              

            İlçemizin en önemli kurumlarından biri olan ve yıllardır ülkemiz yanı sıra Ortadoğu ve Balkanlar’a şifa dağıtan Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi binası ile Cami Mahallesindeki Hükümet binasının deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ve büyük bir ihtimalle yıktırılacağı bildirildi.

            Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kaymakamımız Abdullah Akdaş, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi binasının temelinde kayma tespit edildiğini, Süleyman Demirel Üniversitesi yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu konuda raporlarının bulunduğunu söyledi.

            Hastane binasında güçlendirmenin mümkün olmadığını da dile getiren Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, 75 yataklı yeni hastane binası yapım işinin programa alındığını, 75 yataklı tip proje hastane binasının yapımı için girişimlerin başlandığını ifade etti.

Cami Mahallesi’ndeki Hükümet binasının da deprem yönetmeliğine uygun olmadığının tespit edildiğini anlatan Kaymakamımız Abdullah Akdaş, yaptırılan ölçümler sonucu 250 doz çıkması gereken beton kalitesinin ortalama 140 doz olarak tespit edildiğini ve demir donatısı için de olumsuz rapor verildiğini söyledi. Hala kullanılan hükümet binasının yıkımı ve aynı yere yeni hükümet binası yapımı için İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile görüşmelerin sürdürüldüğünü açıklayan Akdaş, ilçemizdeki Adliye teşkilatı ile birlikte, ortak bir proje ile yeni bir bina yapımı için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek yeni bina inşaatının 2016 yılı programına alınması için çaba harcadıklarını sözlerine ekledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap