İşkur'dan İşsizlere Müjde...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İşkur'dan İşsizlere Müjde...
Haberin Tarihi: 15.9.2015 17:15:00 - Okunma Sayısı:1405 defa okundu.

700 kişi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 700 kişi de camiler, belediyeler ve diğer kamu kurumları olmak üzere Isparta'da toplam 1400 kişi 9 ay süreyle geçici olarak işe alınacak.

İşkur’dan İşsizlere Müjde…

 

            700 kişi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 700 kişi de camiler, belediyeler ve diğer kamu kurumları olmak üzere Isparta’da toplam 1400 kişi 9 ay süreyle geçici olarak işe alınacak.                                                          

            İŞKUR İl Müdürlüğünden yapılan duyuruda Milli Eğitim’e ayrılan 700 kişilik kontenjana başvuru süresi 14 Eylül itibariyle başladı. Başvurular 23 Eylül’e kadar devam edecek. Mülakat ve seçmeler ise 29-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Camiler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlara ayrılan 700 kişilik kontenjana ise başvurular 17 Eylül’de başlayıp 26 Eylül’de sona erecek. Mülakat ve seçmeler ise 5-9 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Her iki grubu da müracaatlar İŞKUR İl Müdürlüğü’ne bizzat ya da www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilecek.

            Öte yandan İŞKUR birinci listede kimlerin yer alacağını da açıkladı. Buna göre kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar birinci listede yer alacak. Ancak listede yer alanlar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmayacak.

            Katılım Şartları:

            Toplum yararına program (TYP) dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz 6 ayı geçmeden TYP’ye başvuramaz. Ayrıca; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç) ve tarım sigorta, tarım Bağkur vb herhangi bir sigortalı olmamak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap