YÜKSEK OKULUMUZ FAKÜLTE OLMUŞTUR!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, YÜKSEK OKULUMUZ FAKÜLTE OLMUŞTUR!!!
Haberin Tarihi: 13.3.2024 10:51:41 - Okunma Sayısı:1168 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

 YÜKSEK OKULUMUZ FAKÜLTE OLMUŞTUR!!!

              Zeki TARHAN – ANKARA

                              BÖLÜM : 8

          Fakülte düzeyinde eğitim – öğretim yapılan Yüksek Okulumuzun Fakülte olabilmek için, TBMM üyesi Isparta milletvekillerine, YÖK üyelerine, Isparta valiliğine okulun potansiyeli ve fakülte olma arzusu birer yazı ile iletilir… Bütün bu çabalar sonunda, TBMM üyeleri, Isparta milletvekili ve eski Maliye Bakanı Aykon DOĞAN’ ın kanun teklifi ile 11 Temmuz 1987 tarihinde, Su Ürünleri Yüksek Okullarının FAKÜLTE düzeyine getirilmesine karar verilir.

                                                  ***

       Bilimsel çalışmalar yoğunlaşmış ve de ivme kazanmıştır… Bu arada Metin TİMUR, Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığınca “SU ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU” na üye olarak seçilir. 18 Haziran 1984’ de Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Teşkilatı (FAO) kanalı ile İngiltere’ de düzenlenen “BALIK HASTALIKLARI KONFERANSI” na Türkiye’ yi temsilen Eğirdir Su Ürünleri Yüksek Okulunun öğretim üyeleri katılmıştır.

                                                 ***

                                  EĞİRDİR GÖLÜNDE KEREVİT VEBASI

                                     VE DOÇ.DR. GÜLŞEN TİMUR

       Göller Yöresindeki göllerimizde görülen Kerevit hastalığı (= plak /plague), ilk kez Doç. Dr. Gülşen TİMUR’ un yönetiminde yürütülen bilimsel çalışmalarla teşhis edilmiş ve ilgili bakanlık uyarılmıştır. Bunun üzerine bakanlığın Ankara’ ya davet ettiği İsveç’ li uzman Dr. FURST da, Gülşen TİMUR’ un koyduğu teşhisi ve  patolojik bulguları teyit etmiştir. Bunun üzerine Bakanlık hemen harekete geçerek, 1985 yılı içerisinde Göller Bölgesi’ n deki ( Afyonkarahisar, Çivril / Işıklı ve daha sonra EĞİRDİR GÖLÜ’ ndeki “TATLISU İSTAKOZLARI” nın, bu göllerde uzun süreli KEREVİT AV YASAĞI’ nın getirilmesi sağlandı.

DEVAM EDECEK…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap