GENÇ HEKİMLER BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GENÇ HEKİMLER BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ
Haberin Tarihi: 15.3.2024 12:11:34 - Okunma Sayısı:332 defa okundu.

İnsanı yaşatma ve iyileştirme gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen hekimlerin ve sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesince düzenlenen törenle kutlandı.

GENÇ HEKİMLER BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

İnsanı yaşatma ve iyileştirme gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen hekimlerin ve sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramı”, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesince düzenlenen törenle kutlandı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde Akademik Oda Orkestrası’nın sunduğu müzik dinletisi ile başlayan etkinliğin açış konuşmasını, SDÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emin Ağır yaptı. Ağır, tıbbiyelilerin yüreğini gururla dolduran tarih olan 14 Mart’ın önemini şu sözlerle ifade etti: “Tıbbiyelinin vatan aşkı, Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin işgaline boyun eğdirmedi. Vatanın bağımsızlığı tehlikedeyken, İstanbul işgal edilmişken, Tıbbiyeli Hikmet Boran ve arkadaşları bu aşkla Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin iki kulesinin arasına şanlı bayrağımızı dalgalandırdı. Bu tarih bizler için birliktelik, gurur ve vatan sevgisiyle dolu bir tarihin simgesidir.”

Tıp mesleğinin insanlığın en değerli mesleklerinden biri olduğunu ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Şenol, “SDÜ Tıp Fakültesi, her zaman gelişime açık bir ortamda, daima güncel bilgileri öğrencilerine sunan, akredite eğitim sistemine sahip, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyen bir fakülte olmuştur. Amacımız daha kalifiye sağlık personeli yetiştirmek, istihdam edilmelerini sağlayarak sağlık sistemini daha iyi yerlere taşımaktır.” dedi.

Sözlerine Pandemi Dönemi ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına rahmet dileyerek başlayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alim Koşar da sağlık ordusunun yaşanan sıkıntılı dönemlerde fedakarca, büyük özveriyle çalıştığını vurguladı. Tıp eğitiminin zorluğuna da değinen Prof. Dr. Koşar, öğrencilere şu sözlerle seslendi: “Bugün beyaz önlük giyeceksiniz. Sağlığımız en kutsal varlığımız. Artık size emanet edeceğiz. Bunun bilinciyle hareket etmeli, çok çalışmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz.”

İnsanın maddi ve manevi varlığıyla bir bütün olduğunu vurgulayan Isparta Valisi Aydın Baruş ise sağlığın insan yaşamının vazgeçilmezi olduğunu söyledi. İnsanların kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlandırılmasının medeni toplumların önceliği olduğuna dikkati çeken Vali Baruş, ülkemizin sağlık hizmetinin yaygın ve kaliteli olarak verildiği sayılı ülkeler arasında yer aldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından meslekte 40 yılı doldurmuş akademisyenlere binişleri giydirildi. Akademik unvanda yükselme yaşayan doktorlar da binişlerini giydi.

Tören, mesleğe ilk adımlarını atan öğrencilerin beyaz önlüklerini giymeleriyle sona erdi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap