EĞİRDİR’İN NABZI (ADAYLAR - 2024)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’İN NABZI (ADAYLAR - 2024)
Haberin Tarihi: 16.3.2024 12:39:51 - Okunma Sayısı:4369 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

EĞİRDİR’İN NABZI (ADAYLAR - 2024)

       31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde partilerin Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis üyesi listeleri belli oldu.

       Açıklanan listelerde bazı isimlerin parti değiştirdiğini, bazı isimlerin aile büyüklerinin yerini aldığını, bazılarının ise aynı aileden olup başka başka partilerden seçim yarışını girdiklerini görmekteyiz.

       Siyaset bu ne diyelim!

       Bu yazımda seçime girecek başkan ve meclis üyelerini ele almaya çalıştım:

       Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayını, Necati SAVAŞ olarak açıkladı. Meclis üyelerinin belirlenmesinde tercihlerini tıpkı başkan adayları gibi genelde genç vatandaşlarımızdan yana kullanmışlar. Gençlerimizi siyasetin içinde görmek bizleri mutlu etti.

       Rekabetin yaşanmadığı CHP’de kafa karıştıran ise; Başkanı adayının açıklamasında neden son günlere kadar beklendi? Başkan adayı belli ise neden daha önceden açıklama yapılıp seçim çalışmalarına başlanmadı?

       Çok çekişmeli adaylık serüveni yaşanan AK Parti’de adaylar arasında son dakikaya kadar heyecan vardı. Son dakika açıklamasında AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa ÖZER ilan edildi.

       Ak Parti meclis üyelerine bakıldığında da gençlere ağırlık verildiği görülüyor. Önceki dönem diğer partilerde görev alan bazı isimlerin partiye geri döndüklerini görmekteyiz.

       Belediye Başkan aday adayı olan bir abimizin oğlunun başka bir parti listesinde yer alması.  

       MHP’de Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 3 aday başvuruda bulundu. Adaylar arasında yıllardır ilçe başkanlığı yapan, bire bir siyasetin içerisinde yer alan ve 2023 seçimlerinde MHP’nin ilçemiz ve köylerde oylarının artmasında büyük rol oynayan Mehmet DEMİREL, Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

       MHP meclis üye seçiminde tercihini genelde iş adamlarından yana kullanmış. Listede üç eğitim neferi emekli öğretmenlerimize yer verildiğini görmek sevindiricidir. İl genel meclisi üyesi tercihlerinde de ilçemizde güler yüzlü kişiliği ile tanınan, Abdurrahman SİNAP’a yer verilmiş.

       Demokrat Parti Eğirdir Belediye başkanı adayı olarak Efsane Başkan olarak da tanıtılan Ömer ŞENGÖL’ü açıklandı.

       DP’de Belediye meclis üyeliği seçiminde millet ittifakının devam ettiği, listelerde İYİ Partili bazı isimlerin yer aldığı, İYİ Partinin aday çıkarmayarak 2019’da yapılan seçim ittifakının vefa borcunun ödendiğini görmekteyiz. Meclis üyeliği konusunda bazı isimlerin babadan oğula yerlerini devrettiğini, en ilginci ise Ak Parti Belediye başkan aday adayının kardeşinin, DP Belediye meclis üyeleri arasında yer bulduğunu da görmekteyiz.

        Zafer Partisi Başkan Adayı olarak Ercan YILMAZ’ı açıkladı. Parti ilçede yeni bir oluşum sağladı.  

        Saadet Partisi Başkan adayı olarak Hasan KAYA açıklandı.

       İşte demokrasi,

       İşte özgürlük,

       İşte siyasetin gücü ....

       Değil mi?

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    18.3.2024 09:59:17
    Geçen seçimlerde menfaat gerçeği oy peşinde dolaşanlar yok olmuş, yeni gönüllüler gelmiş
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.3.2024 11:31:09
    Gerçeklerin dile getirildiği güzel bir yazı olmus
  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.3.2024 11:28:22
    Dokunaklı gerçeklerin yer aldığı bir yazı olmuş
  • Rumuz
    (Rumuz)
    16.3.2024 14:22:49
    Çok güzel bı yazı olmus.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    16.3.2024 13:18:01
    Havva hanım çok doğru tespitlerini var. Umarım Eğirdir için hayırlı bir aday seçilir. Menfaat peşinde koşan kişiler umarım saf dışı kalır.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    16.3.2024 13:13:59
    Yerinde uygun okunur bir yazi
Yorum Yap