Eğirdir'de Sulu Kar Yağışı Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Sulu Kar Yağışı Başladı
Haberin Tarihi: 22.3.2024 15:07:21 - Okunma Sayısı:715 defa okundu.

Ocak ayında yağmayan kar mart ayında yağdı...

EĞİRDİR'DE SULU KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Eğirdir'de hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte an itibariyle karla karışık yağmur yağmaya başladı. Sulu kar yağışı ilçede etkisini gösterirken, vatandaşlar ocak ayında görülmeyen kar yağışının mart ayında gerçekleşmesine şaşırdı.

Eğirdir sakinleri, bu yıl hiç kar yağmadığını belirterek, "Atalarımızın bir ifadesi var: 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.' Bugün Mart ayının 22'si ve sulu kar yağıyor. İnşallah uzun sürer. Yağışların Eğirdir Gölü için çok faydalı olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

  • Rumuz
    (Rumuz)
    1.4.2024 10:43:10
    GÖL İÇİN CİDDİ TEDBİRLER ALINMASI LAZIM. GÖLDEN HEP ALINDI, KORUNMASI İÇİN CİDDİ ADIMLAR ATILMADI. ÇEVRESİNDE DAĞ, TAŞ ELMA BAHÇESİ. ISPARTA OVASINI BİLE GÖL SULUYOR. HİDROELEKTRİK SANTRALLARIYDI, SULAMAYDI SARFİYAT ÇOK. BİR DE KÜRESEL ISINMA DOLAYISIYLA YAĞIŞ YOK. ESKİDEN YÖREDE KURU TARIM YAPILIRDI. ZAHİRECİLİK, ÜZÜMCÜLÜK VARDI, KURU TARIM YAPILAN YERLER ŞİMDİ OLDUĞU GİBİ ELMA BAHÇESİ. ESKİDEN DİZ KAPAĞINA KADAR KAR YAĞARDI. ÖYLE MART AYINDA YAĞAN SULU KARLA FALAN GÖLÜN SUYU ÇOĞALMAZ.
Yorum Yap