SÜTÇÜLER’DE 7 BİN ADET ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SÜTÇÜLER’DE 7 BİN ADET ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI
Haberin Tarihi: 26.3.2024 11:25:15 - Okunma Sayısı:399 defa okundu.

Sütçüler İlçesinde; Çandır, Yeşilyurt, Şehyler ve Hacıahmetler Köylerindeki 81 çiftçiye 175 dekar alana 7 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapıldı.

SÜTÇÜLER’DE 7 BİN ADET ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi" doğrultusunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan "Zeytin Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında ilimiz genelinde 425 dekar alan için 151 çiftçiye 17 adet zeytin fidanı dağıtımı yapılacak. Proje bütçesi %75 Bakanlık katkısı, %25 çiftçi katkısı olduğu açıklandı.

Proje dâhilinde Sütçüler İlçesinde; Çandır, Yeşilyurt, Şehyler ve Hacıahmetler Köylerindeki 81 çiftçiye 175 dekar alana 7 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapıldı.

Dağıtım törenine; Sütçüler Kaymakamı Orkun Ulukaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, İl ve İlçe Müdürlüğündeki teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Bu proje ile Sütçüler ilçesinde 2021 yılında çıkan orman yaygınında zarar gören tarım alanlarının üretime kazandırılması, alternatif ürün deseni oluşturulması ve yeni üretim modellerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreten çiftçiyi desteklemeye ve üreticinin yanında olmaya devam edeceğini bildirdi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap