BAŞKAN ŞENGÖL, PERSONELİYLE BULUŞTU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ŞENGÖL, PERSONELİYLE BULUŞTU
Haberin Tarihi: 16.9.2015 15:30:00 - Okunma Sayısı:2036 defa okundu.

Şengöl, "Üretken, çalışkan, parayı kazanan, halka hizmet veren bir kurum olmak için çalışıyoruz" dedi.

BAŞKAN ŞENGÖL, PERSONELİYLE BULUŞTU

 

Şengöl, "Üretken, çalışkan, parayı kazanan, halka hizmet veren bir kurum olmak için çalışıyoruz" dedi.

 

            Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, 18 ay sonra Belediye ve şirket personeli ile bir araya geldi. Başkan Şengöl, hem uyardı, hem telkinde bulundu hem de teşekkür etti. 

            Eğirdir'de yaz mevsimin hareketli geçtiğini, dolayısıyla belediye çalışanlarının da bundan nasibini aldığını söyleyen Belediye Başkanı Şengöl, yapılan Belediye etkinliklerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

                                  

            Başkan Şengöl, "Biz elin önündeyiz, en küçük olumsuzluklar çok büyük bir olay gibi anlatılır, o nedenle birliktelik içerisinde düzgün çalışarak daha güzel hizmetler yapalım. Birbirimizin eksik kalan tarafını kapatalım; ayrıca rekabet içinde olalım!" dedi.

            Daire müdürlerinin, belediye ve şirket personelinin tamamının katıldığı toplantıda Başkan Şengöl,  "Eğirdir'in en büyük işveren kurumu olan Belediye 500 kişilik güçlü bir ekiple halkımıza daha güzel hizmetler vermek için çalışmalarını gayretli bir şekilde sürdürecektir "dedi.

            Başkan Ömer Şengöl, "Eğirdir'in en büyük işvereni olmaktan dolayı mutluyuz. 500'e yakın personelimiz var. Seçimden sonra bir toplantı yaptık, neler istediklerimizi, nasıl çalışmamız gerektiğini burada konuşmuş ve isteklerimizi sıralamıştık. 

            18 ayda edindiğimiz şu: Huy çıkmadıkça can çıkmıyor... Arkadaşlar, birçoğunuzun, annesi babası ve hatta büyükleri yaşındayım. Hâlâ sorunu olan personelin sorununu direk olarak anlatması yerine annelerini, babalarını veya yakınlarını göndermeleri hoş değil. Bundan vazgeçiniz!..

            Anladım ki şimdiye değin iş yeri adabı tam olarak oturmadı. Herkesin kendine başına buyruk davrandığını görüyoruz.  Dedikodu mekanizmasını çalıştıracağınıza elinizi, kolunuzu, beyninizi çalıştırın. Sorunlarınızı tartışarak çözün. Eğirdir'in en büyük iş veren kurumu olan Eğirdir Belediyesi’nde çalışmak bir onurdur. Sizlerin bu onuru korumanız ve belediyemize söz getirmemeniz asıl görevinizdir. Bu nedenle işlerinizi doğru ve düzgün yapınız. Belediye ve Eğirdir hepimizin. Önünüze hangi iş çıkarsa, bu benim işim değildir demeyiniz, o işi sahipleniniz. Eğirdir'de yaşayanların yüzde 15'i, bazılarınızın beğenmediği bu kurumdan direk veya endirek yemek yiyor. Ama bazılarınıza bakarsanız, az para alınıyor ama iş yoğunluğundan herkes çalışmaktan ölüyor.”

            "Mesai saatlerine uyun"

            Personelin mesai saatlerine uymasını isteyen Başkan Şengöl, "Mesai saatlerine uyun, namaz kılıp, oruç tutmakla borçların bir kısmını kapatıyorsunuz, bunlardan önce de kul hakkı yemeyeceksiniz, çalmayacaksın. Herkes mesai saatlerine uyacak. Mesaiden çalmayacaksınız. Ben Eğirdir'de yaşayan 18 bin kişinin içinde bir kişiyim. Ama geriye kalan 18 bin kişinin hakkını nasıl helal ettirirsiniz bilemem. Üretken, çalışkan , parayı kazanan halka hizmet veren bir kurum olmak için çalışıyoruz.  Belediye malına sahip çıkalım. Benden olmasın, kimse benden bilmesin deyip işin içinden sıyrılmayalım. Herkes evindeki malına nasıl sahip çıkıyorsa burası da kendi işi. Buranın da malına sahip çıkmalı. Belediye personelleri birbirinin eksiğini kapatmalı.  Herkes söyleneni not alacak, cebine koyacak ve iş bitinceye kadar o işi takip edecek. Ben öyle yapıyorum; unutmamak için yazıyorum. Ben hepinizden çok mesai yapıyorum.

            Herkes işe girerken sağlam raporu alıp geliyor, herhangi bir iş verince “fıtık” var diyor. Bence fıtık insanların beyninde. Bu arkadaşlar Belediye'de hasta, dışarıda usta oluyor. Önce Allah katında, sonra da bizim gözümüzde çalışan her zaman kazanır. Bunu da unutmayın!..  Rekabet önemli ve bir o kadar da çok faydalı bir konu. Hepiniz rekabet içinde olun. Çalışarak, kafayı kullanarak ve bir işi bitirerek rekabetinizi yani farkınızı gösterin!.. İftira ile, ayak oyunlarıyla rekabet olmaz!" açıklamasında bulundu.

            Başkan Şengöl, "Biliyorsunuz hareketli bir yaz geçti. Eğirdir'e ne kadar çok insan geldi, şehrimize o kadar çok para girdi. Bundan sen, ben kazanıyoruz.

            Paklamada (çöp) çalışanlar yerden göğe kadar haklı. Belli bölgelerin dışında çalışan paklamadaki personelimize teşekkür ediyorum. 35 derecede 40 derecede yüzümüzü ağarttılar.

            Arkadaşlar, herkes amirinin emrine uyacak, herkes bir birine saygı duyacak, mesai saatlerine uyacak, verilen işi de yapacak. Evvela yukarıdakini düşünün, sonra çoluğunuzu, çocuğunuzu düşünün sonra belediyeyi düşünün!.." ifadelerini kullandı.

            "Cenaze hepimizin"

            Belediye'nin yaptığı etkinliklere görevlilerin dışında Belediye personelinin katılmadığına da dikkat çeken Başkan Şengöl, "Bir etkinlik yapılıyor, çalışanlarımızdan kimse gelmiyor ya da bir kaçı geliyor. Acaba bu işin ucundan tutuver derler mi diye düşünüyorsanız, bu kafayla teskereyi zor alırsınız. Bu cenaze hepimizin. Birlikte  olursak cenazeyi el birliği ile kaldırır, 7'sini, 40'ını, 52'sini yaparız. Seneyi devriyesinde de mevlütünü okuturuz. Ama birlikte olmaz isek, zararı da hepimize dokunur. Belediye'de mesaisi biten dışarıda da iş yapıyor. Karışmıyoruz, ama dışarıdaki ustalığınızı Belediye işlerinde de göstermenizi istiyoruz. Belediye israf fabrikası haline gelmiş. Onda da siz inat ediyorsunuz aynı israfı devam ettirmekle. Ama şunu bilin ki o ısrar hepimize zarar verir, evvela size ondan sonra bize!" dedi.

            "Yaz dönemi bitti, çalışanların

            görev yerleri değişecek"

            Şengöl, "Bayramdan sonra, çalışanların yerlerinde değişiklikler yapılacak. 18 aylık birikimim neticesinde iş yerlerinde değişiklikler yapılacak. Ya gelip adam gibi çalışacaksınız, ya da gelmeyeceksiniz, istifa etmiş sayılacaksınız.  Hiç kimse bana, yerim neden değişti, diye gelmeyecek!.. Anne, baba, hısım, akraba, parti geliyor aracı olmak için, aklım ermiyor. Kurum amirlerinize itirazını edersiniz haklı tarafı varsa düzeltmeyi yaparız. Bazı personelimize de maaş farkı vereceğiz. Fazla çalışanları da unutmadık!.." dedi.

            "Daha duyarlı davranalım"

            Başkan Şengöl, "Biz elin önündeyiz. Sizin en küçük hatanız, büyük olaymış gibi anlatılır. O nedenle mümkün olduğu kadar, daha duyarlı davranalım!.. Meclis üyelerinin, parti yöneticilerinin yasa dışı, mevzuat dışı sözlerini iyi değerlendirin!... Bizim partimizden de biri gelirse aynısını yapın!.. Diğer partilerden gelen olursa da yazın, çizin. Onlar daha nazlı ve naziktir. Her şeyi partizanlık olarak algılarlar. Benim genel başkanım gelse veya komünist partisinin en son numaralı üyesi gelse ikisine de haksızlık yapmam!... Haklı işler zaten yapılır, haksız işler de bir kenara yazılır.  Burada saklımız, gizlimiz yok.

            Sorusunu olan varsa sorsun. Buradan çıkınca neden böyle değil, neden şöyle değil diye dışarıda konuşmasın!.." dedi.

             Şengöl sözlerini "Bayrama daha var ama, hayırlı bayramlar diliyorum. Bu günkü toplantımızın evvela size, sonra belediyemize ve  Eğirdir'imize hayırlı olsun diyorum." ifadeleriyle bitirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap