2024 MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMİ İLÇEMİZ ANALİZİ (2) (DEMOKRAT PARTİ)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2024 MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMİ İLÇEMİZ ANALİZİ (2)  (DEMOKRAT PARTİ)
Haberin Tarihi: 4.4.2024 11:22:32 - Okunma Sayısı:2111 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

2024 MAHALLİ İDARELER GENEL SEÇİMİ İLÇEMİZ ANALİZİ (2)

(DEMOKRAT PARTİ)

 

           31 Mart 2024 tarihinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemiz, köy ve beldelerinde de yapıldı.

           Artık seçim günü geldi. Demokrasi gereği vatandaş oy kullanacağı binaya gelip,  Özgür iradesi ile istediği belediye başkan adayına, muhtar adayına ve partiye yönelik seçimini yaptı.

           Bugünkü yazımda okuyucularımı sıkmadan, kısa bir şekilde, seçim sürecindeki Demokrat Partiyi ele aldım.

Demokrat Parti 2019 yılında Belediye Başkan adayı çıkarmayıp, İYİ parti çatısı altında seçimlere dışarıdan destek verdi.

           2024 yılı seçimlerinde, bu sefer Demokrat Partililer İYİ Parti destekli, kendi parti çatıları altında seçime girmeye karar verdiler.

           Seçimlere hazırlık aşamasında; Parti kurmaylarından aldığımız bilgiye göre Efsane başkan Ömer Şengöl’e teklif sunulur. Ömer Bey “Siz aday bulun ben size sonuna kadar destek vereyim.” teklifinde bulunur. Parti kurmaylarının aslında gönüllerinde Ömer Bey vardır. Ama yine de ilçemizden birkaç işadamına teklifte bulunulur. Teklif edilen kişiler “Biz partinin maddi manevi yanındayız.” derler ama ellerini taşın altına koymayı kabul etmezler.

           Neticede Demokrat Parti olarak 2024 seçimlerine de girilmek istenir. Yine Ömer Bey ile irtibatlaşılarak (eş, dost aracılığı ile) Efsane başkan Ömer Şengöl Belediye Başkan adayı olmaya ikna edilir.

           Ömer Şengöl ilk iş olarak hemen daha önceki Demokratları toplayıp bir ekip kurmaya çalışır. Onların yanında birkaçı diğer partilerden, birkaçı da babadan oğula misali ekibini kurar.

           Temaları olarak birlik, beraberlik içerisinde seçimi kazanarak; 4 dönem belediye başkanlığı deneyimiyle ilçemiz belediyesini ülke çapında örnek bir belediye haline getirmeyi hedeflediklerini beyan ederler.

           Ömer Başkan uzmanlığını konuşturarak ilçemizden 2 bin 442 oy almayı başardı. Bu bir demokrasi şöleni, vatandaş geldi oyunu kullandı. Ama bu oy oranı Ömer Abiyi yeniden başkanlık koltuğuna oturtacak kadar yeterli değildi.

           Neden böyle oldu? Neden yeterli oyu alamadı?

           Yine kişisel düşüncem; yönetim kadrosunda afaki bir değişiklik olmaması, parti etrafındaki çoğu kişinin vefa borcu anlamında Ömer Abi’nin etrafında toplanmaları, Ankara desteğinin olmaması ve de en son belki Ömer Abinin yaşının ileri olması diyebiliriz.

           Fakat Ömer Şengöl’ün başkan adaylığı daha önceden açıklansa idi daha farklı bir sonuç elde edilebilirdi. Bu anlamda sanki biraz geç kalındı.

           Son sözüm; Ömer Şengöl çok kısa süren tanıtım sürecince efsaneliğini pekiştirerek Belediye meclisinde söz sahibi olmayı başardı.

           Saygılarımla.

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    5.4.2024 16:28:12
    Aslında DP, İYİ Parti ve CHP olarak yola çıkacaktı Efsane başkan. Ama İYİ Parti genel merkezinden” Değil CHP ile işbirliği yan yana görürsem kapı dışarı ederim hepinizi” cevabı gelince bu cevabı kimseye söylemeden, İYİ Partiyi tercih etti. Blöf yaptı, CHP yi oyaladı, nasıl olursa bana oy verirler dedi. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. AKP kazanmasın diye oy devşirmeye kalkarken, Arkasına AKP falan hiç de umurlarında olmayan İYİP yi almak pek inandırıcı olmadı.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    4.4.2024 18:34:56
    Ömer Şengöl'e, chp adayını(necati savaş) açıklamadan önce chp çatısı altında seçime girilmesi için teklif gitmiş mi? Kendisi de "KARGADAN BAŞKA KUŞ BİLMEM" deyip teklifi kabul etmemiş mi ? Daha sonra nasıl olsa chp bize yatar diye hesaplar yapılıp, seçmene algı yapıp chp bize yatacak denmişmidir. Ama unuttukları şey necati başkanın dik durup kmseye yamulmaması ve siyasi kariyerini sapasağlam temellere atmasıdır. Eski chp zihniyetinden yine de oy gitse de necati ve ekibi dik durmuş ve dp kaybetmiştir. Bu duruşu necati başkanın siyasi kariyerinde sağlam temel atmasını sağlamıştır. Seçim bitince akpyi kazandırdınız diye kızan dpliler , 2. Sıra dp meclis üyesi adil taranın abisi hasan taran akp den aday gösteriyseydi acaba ömer şengöl ve ekibi oylarını akp ye vermeyeceklermiydi ? Şimdi akp kazanınca chp suçlu oldu.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    4.4.2024 17:36:44
    Yaş ve partisi nedeniyle insanlar oy verirken çekimser davrandı.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    4.4.2024 13:53:22
    İlçemizdeki partilerin seçim analizleri bitince ülke genelinde de bir seçim analizi bekliyoruz. Kaleminize sağlık.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    4.4.2024 12:44:03
    Aslında Eğirdir'de çok demokrat parti sevdalısı var. Ama kimse elini taşın altına koyup da Başkanlık için bende varım diyemedi. Ömer abiye cesarettin dolayı teşekkür ederiz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    4.4.2024 12:11:15
    Çok güzel yerinde bir yazı olmuş
Yorum Yap