Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Projelerinde Uygulama Çalışmaları Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Projelerinde Uygulama Çalışmaları Başladı
Haberin Tarihi: 17.9.2015 17:30:00 - Okunma Sayısı:3044 defa okundu.

Çevreci projeler için 1.838.495 TL'lik hibe desteği...

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Projelerinde Uygulama Çalışmaları Başladı

 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında İlimizde 4 adet projenin uygulama çalışmalarına başlanıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 10. Etabı kapsamında desteklenmesi uygun görülen “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım” konulu 4 projenin uygulanması çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen “Projelerden 3 tanesi, güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreterek, elektrik ihtiyacını doğal yoldan ve çevreye hiçbir zarar vermeden karşılama esasına dayandırmış olarak Eğirdir ve Gelendost İlçelerimizde faaliyette bulunan soğuk hava depoları tarafından, 1 tanesi de ilimiz merkezine yeni bir soğuk hava deposu kazandırmayı amaçlayan bir girişimci tarafından uygulanmaktadır.

Program kapsamında uygulanmakta olan projelerin maliyetinin % 50’lik bölümü yatırımcıların kendileri tarafından, kalan % 50’lik bölümü de hibe desteği verilmek suretiyle Bakanlığımızca finanse edilecektir.

En geç 01.06.2016 tarihine kadar tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanan projelerin toplam tutarı 3.676.990 TL olup, bu tutarın 1.838.495 TL’lik bölümü hibe desteği olarak karşılanacaktır” dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap