EĞİRDİR’DE ANNELER GÜNÜ KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE ANNELER GÜNÜ KUTLANDI
Haberin Tarihi: 10.5.2024 15:43:47 - Okunma Sayısı:683 defa okundu.

Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanlığınca Eğirdir’de Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

EĞİRDİR’DE ANNELER GÜNÜ KUTLANDI

Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanlığınca Eğirdir’de Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

Bu yıl 12 Mayıs 2024 Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü kutlamaları Eğirdir’de de başladı.

Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Saadet Gamze İnce’nin açılış konuşmasıyla başlayan programda,  Eğirdir’li annelerimiz piyanist Murat Kaya eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Annelerin her zaman baş taşı olduğunu,  Annelerin ailenin temeli, direği ve toplumun geleceği olduğunu konuşmalarında ifade eden İnce; “Anne yüreğini taşıyan bütün annelerin günü kutlu olsun. Anneler günü bütün dünyada kutlanan özel bir gündür. Annelerimiz baş taşıdır, her şeyi onlara borçluyuz. Yaşamı boyunca bütün insanların desteğidir anneler. Anne sevgisinin çocuğunun hissedebilmesi o kadar önemli, o kadar güzel bir duygudur ki; bu kadına bahşedilip, erkeğe bahşedilmeyen annelik çok farklı bir duygudur. Anneler ailenin temelidir, direğidir ve toplumun geleceğidir. İnsanlara yön veren bir direktir. Bu anlamda ilk ebedi öğretmenlerimiz annelerimizdir. Sizler için neler neler yapılsa gerçekten bunlara hep layıksınız. Tekrar hepinizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

Saadet Gamze İnce, Genel merkezce alınan karar doğrultusunda bütün şehit annelerini yılın annesi ilan ettiklerini ve bütün şehit annelerinin de anneler gününü kutladı.

Aşçı Tahir’den Annelere Şiir…

Eğirdir’in önemli aşçılarından olan Tahir Bayraklı anneler için yazdığı şiiri okudu. Aşçı Tahir’in bu şiiri anneler tarafından çok beğenilerek büyük alkış aldı.

Annelerimiz daha sonra Aşçı Tahir’in yapmış olduğu pilav ve helva yerken, piyanist Murat Kaya eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Bizi biz yapan en büyük varlığımız olan bütün annelerimizin anneler günü kutlu olsun. 

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap