BASAD Sanat Etkinliği - Mayıs’2024

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BASAD Sanat Etkinliği - Mayıs’2024
Haberin Tarihi: 13.5.2024 12:41:55 - Okunma Sayısı:802 defa okundu.

Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) sanat etkinliği

BASAD SANAT ETKİNLİĞİ - MAYIS2024

 

"İnsan ne kadar çok okursa o kadar çok yükselebileceğini bilmelidir."

O.J. Bangs

 

Atatürk''ün sanat, sanatçı ve sanatı var eden ortam üstüne düşünceleri:

1)Bir millet sanat sanatçıdan yoksunsa tam bir hayata sahip olamaz.

2)Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlından biri kopmuş demektir.

3)Hepiniz milletvekili olabilirsiniz... Bakan olabilirsiniz... Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz... Fakat sanatçı olamazsınız.

4)Sanatçı toplumda uzun çabalardan sonra alnında ışığı hisseden ilk kişidir

5)Bir millet ki resim yapamaz, bir millet ki heykel yapamaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapamaz; o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.

Her ay olduğu gibi; bu ay için de Gülşen Musa Şenderin davetini yaptı ve Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi’ndeki Basad etkinliği’ne beklediğini belirtti. Belirtilen yerde ve saatte orada oldum, güler yüzle karşılandım! Her zamanki gibi coşkusuyla konuklar karşılandı.

Şenderin, etkinliği kısa öz açış konuşmasıyla başlattı. Atatürk, 19 Mayıs ve Anneler Günü işleneceğini belirtti. Konuşma masasında yerini alan Mustafa Çiftçi  (Aşk Yazarı) yerini alarak; Dünden bugüne Osmanlı ve Atatürk başlığı altında konusunu aktardı ve şiirini okudu. Ardından Ahmet Tığlı, belli konulardaki konuşmasını yaptı ve şiirini seslendirdi. 

Etkinlik başlamadan önce Ahmet Tığlı, emek ve para harcayarak kitaplaştırdığı eserlerini adıma imzalı sundu. Kendisine teşekkür ettim ve okuyup değerlendireceğimi dile getirdim.

Sonrasında okumalar sürdü. Adım söylendiğinde ilkokul yıllarımda 27 yaşında kaybettiğim annem için yazdığım şiirimi seslendirdim.

 

Anne

Mezarının başında
Ağlıyorum, anne kalk
Önlüğümü ben giydim
Yakamı da gel sen tak.

Herkesin annesi var
Yavrusunu seviyor,
Sensiz evren bana dar
'Yavrum.! ' sesin gelmiyor.

Ne tez buradan gittin
Sana kimler ne dedi
Babam da çok bekledi
'Artık gelmiyor! ' dedi.

Gelmiyor musun daha
Beklemeyelim mi biz
Sensiz her yanım tenha

Yaşanır mı annesiz! .

 

Katılımcıların listesi

Gülşen Şenderin-Muhsin Durucan-Mustafa Çiftçi-Numan Karanlık-Ahmet Tığlı- Tektanem Figen-Musa Canpolat-Enver Hergüler-Hayriye Yıldız-Nevzat Tunca- Ramazan Gecenoğlu-Figen Sezen-Kâzım Üçok-Hüseyin Kuzucan-Şadiye Gürbüz-Sami Doğan-Atila Alinçer-Aysema Gündeş-Nuri Karakelle-Mirza Sevilmiş-Habip Özkilislioğlu-Gönül Şahin-Azize Sultan…

Katılımcıların belirlenen konulara değgin şiir, mektup ve anı türü ürünlerini aktarmaları sonrasında toplu fotoğraf görüntüsü alınarak etkinlik noktalandı.

- Muhsin DURUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    13.5.2024 20:58:48
    Sayın MUHSİN DURUCAN ÜSTADA BASAD ŞİİR ETKİNLİĞİ İLE İLGİLİ YAZISI NEDENİYLE SONSUZ TEŞEKKÜRLETİMİZİ İLETİYIRUM. KÜLTÜR SANATA ÖNCÜLÜK ETTTİĞİ VE KALEMİYLE BİZLERİ AYDINLATTIĞI İÇİN SAĞ OLSUN VAR OLSUN
Yorum Yap