ALİ TAŞ, ISVAK’TA YAPAY ZEKAYI ANLATACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ALİ TAŞ, ISVAK’TA YAPAY ZEKAYI ANLATACAK
Haberin Tarihi: 15.5.2024 15:27:36 - Okunma Sayısı:430 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

ALİ TAŞ, ISVAK’TA YAPAY ZEKAYI ANLATACAK

                                    Zeki TARHAN - ANKARA

            Eğirdir’in yetiştirdiği entelektüellerimizden, Bilgisayar Bilimleri Uzmanı Mühendis / Araştırmacı – Yazar Ali TAŞ, bu hafta sonu 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü Saat : 14.00’ te, ISVAK’ın Genel Merkezinde Isparta’ lı hemşerileriyle buluşacak… TAŞ; “YAPAY ZEKA VE ETİK” ana başlıklı söyleşi etkinliğinde; Yapay zekayı, insan odaklı / iyi ve kötü yönleri ile insana yatırım boyutunda ele alacak ve interaktif bir konsepte, Katılımcılarla birlikte YAPAY ZEKA masaya yatırılacak…

                                                   ***

           ISVAK’ın WhatsApp’tan yaptığı duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“ Saygıdeğer hemşerilerimiz;

Günümüzün ve insan hayatının geleceğini şekillendirecek olan YAPAY ZEKA ile söyleşi etkinliğimizin devamı ( 2.cisi ) olarak, Bilgisayar Bilimleri Uzmanı / Bilgisayar Mühendisi ve Araştırmacı – Yazar hemşerimiz Ali TAŞ’ ın “YAPAY ZEKA VE ETİK ( Yapay Zekayı insan odaklı, iyi ve kötü yönleri ile insana yatırım)” boyutunda konu eden söyleşisine, konuya ilgi duyan yakınlarınızla birlikte, siz değerli hemşerilerimizi bekliyoruz…”

Tarih       : 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Saat        : 14.00

Yer          : ISVAK Konferans Salonu / İzmir 2 Caddesi – 46 / Kızılay

                                                ***

İŞTE ALİ TAŞ’ IN KISA ÖZGEÇMİŞİ:

1960 yılında Eğirdir’de doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Eğirdir’de tamamladı. 1976-77 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği Bölümü­ne girdi. 1983 yılında Koç Grubu şirketle­rinden RAM Dış Ticaret A.Ş.’de bilgi işlem yöneticiliği yaptı. 1984 yılında yine Koç Grubu şirketlerinden Koç Burroughs (/ Koç Sistem) A.Ş.’de uzman sistem analist olarak çalıştı. Aynı zamanda 1987 yılında İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü’nü tamam­layıp, Chrysler Kamyon İmalat ve Ticaret A.Ş.’de bilgi işlem ve maliyet muhasebesi yöneticiliği (/ müdürlüğü) görevini ifa etti. 1992 yılından itibaren baba mesleği olan Arçelik Bayiliğini ailesi ile beraber devam ettirmektedir. 1994 – 2000 yılları arasında parti yöneticiliği ve Belediye meclis üyeliği yapmıştır. Evli ve iki erkek evlat babasıdır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap