İLÇEMİZDE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMALARI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLÇEMİZDE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMALARI
Haberin Tarihi: 20.5.2024 17:31:35 - Okunma Sayısı:3459 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

İLÇEMİZDE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMALARI

     19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları tüm yurtta coşku ile kutlandı.

     İlçemizde Eğirdir Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğünün organizesinde yapılan kutlama programı, Eğirdir Stadyumunda törenlerle gerçekleşti.

     Kaymakamımız, Garnizon Komutanımız ve Belediye Başkanımızın katılımları ile Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile kutlamalara başlanıldı.

     Kutlamalar Ortaöğretim (Lise) öğrenci gruplarının gösterileri ile izleyicileri adeta büyüledi.

     Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları bayram gösterileri ile Eğirdir Belediyesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce hazırlanan Taek-wando ve Kik Boks, Halk Eğitim Merkezi kurslarında yetişen Halk oyunları ekibi gösterileri büyük ilgi gördü.

     19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bundan önceki dönemlerde daha bir coşku ile kutlanırdı. Hatırladığım kadarıyla kutlamalar Dağ Komanda içerisinde yapılır, bayram sonunda halk yazla mahallesindeki halka açık piknik mesireliğinde gününü geçirirdi.

     Kutlamalara askerlerin katılmasının ayrı bir şevki, zevki vardı.

     Devletimizin takdiridir bunu saygı ile karşılıyoruz. Son yıllarda 19 Mayıs kutlamalarına askeri Erkan pek katılmıyor. Dünde vatandaş olarak bunun burukluğunu hissettik, keşke askerlerimizde bir gösteri ile kutlamalara katılsaydı.  

     Diğer bir konu idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katkıları ile güzel bir tören oldu.

     Fakat Eğirdir Stadyumu Ana yol üzerinde olmasına rağmen, arabası olmayan vatandaşlar için ulaşım biraz zor olmaktadır. Bunu da dünkü kutlamalarda alenen gördük, halkın katılımı istenilen düzeyde değildi.

     Keşke yerel yönetimlerce duyuru yapılarak 19 Mayıs Kutlama yeri olan stadyuma birkaç mahalleden ücretsiz araç kaldırılsa idi. Daha bir coşku olurdu inancındayım.

     Başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyorum.

     Saygılarımla...

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    22.5.2024 23:26:11
    30 Ağustos Zafer Bayramı nı zaten askerler yapıyor, 19 Mayıs Spor Bayramı nı da sporcular yapıyor, özellikle taekwondo gösterisi muhteşem di, tüm sporcuları ve emeği geçen hocalarını tebrik ediyorum, tüm ulusumuzun bayramı kutlu olsun.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    21.5.2024 16:30:40
    19 Mayıs gençlik ve spor bayramı tum hemserilerimizin kutlu olsun. Onca beceikli öğretmen ve ögrenciler varken, askerlerin gösteri yapmak gibi bi görevi yok. Artık askerlik sureside az.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    21.5.2024 15:06:47
    Güzel bir tespit olmuş, belediye araba kaldırabilirdi, askeriyenin katılımı ayrı zevkti
  • Rumuz
    (Rumuz)
    21.5.2024 15:03:28
    Milli bayramlarımıza ilgi günden güne azalıyor. Muzaffer tarihimizin ortak şuuru birkaç senaristin kaleminde tv dizilerinde üç kuruş için tüketiliyor.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    20.5.2024 21:22:42
    Haklisiniz 19 mayıs günü belediye bayram yerine ücretsiz araba tahsis edebilirdi
  • Rumuz
    (Rumuz)
    20.5.2024 20:41:57
    Cok doğru bir tespit maalesef fazla katılım yoktu. Ulaşım zor arabasi olmayanlar için
  • Rumuz
    (Rumuz)
    20.5.2024 19:18:07
    Güzel sade bir yazı teşekkür ederiz
Yorum Yap