GÖL ÇALIŞTAYI’NIN DERİN ANALİZİ…(6. Bölüm - D)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GÖL ÇALIŞTAYI’NIN DERİN ANALİZİ…(6. Bölüm - D)
Haberin Tarihi: 5.6.2024 17:35:41 - Okunma Sayısı:508 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

GÖL ÇALIŞTAYI’NIN DERİN ANALİZİ

                                     Zeki TARHAN – ANKARA

                                                    BÖLÜM : 6 – D

           ÖZEL HÜKÜMLER Ek – 3’de yer alan “Havza Koruma İş Programı”nın uygulama takvimi, 2020 yılında sona ermiş olduğundan, söz konusu tablo da kaldırılmış oluyordu. (Proje faaliyet yılları : 2012 – 2020)

             “HAVZA KORUMA İŞ PROGRAMI” başlığı altında; Proje ve  Faaliyetler, 2024 -2030 zaman diliminde, Sorumlu / İlgili Kurum ve Kuruluşlar bağlamında bir takvime bağlanıyor…

***

            * Bu Takvime göre, 2024 -2030 zaman diliminde; EĞİRDİR GÖLÜ ve EĞİRDİR GÖLÜ’ nü besleyen su kaynaklarından SULAMA YAPILAN TARIM ARAZİLERİNDE %50 KISINTILI SULAMA YAPILMASI. ( DSİ Genel Müdürlüğü / DSİ 18.Bölge Müdürlüğü / Isparta Valiliği / Isparta İl Özel İdaresi )

            *  2024 – 2025 zaman diliminde; YER ALTI SUYU KULLANIMI VE SONDAJ KUYUSU AÇILMASINA İLİŞKİN ACİL EYLEM PLANI HAZIRLANMASI ( DSİ Genel Müdürlüğü / DSİ 18. Bölge Müdürlüğü)

            * 2030 zaman diliminde; EĞRDİR GÖLÜ VE EĞİRDİR GÖLÜ’NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARINDAN SULAMA YAPILAN TARIM ARAZİLERİNDE, SULAMA SİSTEMLERİNİN REHABİLİTASYONU VE DAMLA SULAMA SİSTEMİNE GEÇİŞİN TAMAMLANMASI (Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, Sulama Birlikleri, Sulama Kooperatifleri, Isparta İl Özel İdaresi)

            *  2030 zaman diliminde; ATABEY SULAMASINDA, ISPARTA ATIKSU ARITMA TESİSİ ARITILMIŞ ATIKSUYUNUN YENİDEN KULLANILMASI (Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Isparta Belediye Başkanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü)

            *  2030 zaman diliminde;  EĞİRDİR GÖLÜ’ NE FARKLI HAVZALARDAN SU AKTARIMI YAPILMASI ( DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü.)

YARIN :

SU VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ

    

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap