Prof. Dr. Mehtap Uysal’ı Kaybettik

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Prof. Dr. Mehtap Uysal’ı Kaybettik
Haberin Tarihi: 9.6.2024 10:17:42 - Okunma Sayısı:1900 defa okundu.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI

PROF. DR. MEHTAP UYSAL’I KAYBETTİK


İlçemiz Seydim Mahallesi sakinlerinden Ankara’da ikamet eden Prof. Dr. Mehtap Uysal (58) vefat etti.

Genç yaşta profesörlük unvanını kazanan ve 2019 yılında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehtap Uysal, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Merhum Remzi Uysal ve Hatice Uysal’ın kızları, Doktor Mithat Uysal ve Avukat Halil İbrahim Uysal'ın kardeşi, Kağan’ın annesi, Prof. Dr. Mehtap Uysal’ın ani vefatı ilçemizde derin bir üzüntüyle karşılandı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi eski Dekanı ve Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya ABD emekli Öğretim Üyesi Merhume Mehtap Uysal’ın cenazesi 10 Haziran 2024 pazartesi günü öğle namazını müteakip Eğirdir Hızırbey Camiinden alınarak Kervansaray mezarlığında ebedi istirahatgahına tevdi edilecek.

Türk Eczacılar Birliği'nden Taziye Mesajı 

Türk Eczacılar Birliği tarafından sosyal medya platformu X'te yayınlanan bilgilendirme ve taziye mesajında, 'Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı (2019), Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya ABD emekli Öğretim Üyesi çok değerli hocamız Prof. Dr. Mehtap Uysal'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine ve camiamıza başsağlığı ve sabır dileriz.' denildi.

 

Prof Dr. Mehtap Uysal Kimdir?

Prof. Dr. Mehtap Uysal, Türkiye'nin eczacılık alında önde gelen eğitimcilerinden biridir.

Prof. Dr. Mehtap Uysal, IspartaEğirdir ilçesinde Remzi ve Hatice Uysal çiftinin kızı olarak dünyaya geldi. Prof. Dr. Uysal, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengör'ün yeğeni olarak da bilinir.

Prof. Dr. Mehtap Uysal, eğitim hayatına Eğirdir'de başladı ve ortaöğrenimini Burdur ile Konya'da sürdürdü. Üniversite eğitimini ise Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde tamamlayarak buradan birincilikle mezun oldu. 1991 yılında aynı üniversitede Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisansını tamamlayan Uysal, 1996'da ise doktorasını aldı.

2005 yılında doçentlik unvanını kazanan Uysal, 2010 yılında profesörlüğe yükseldi. İngilizce ve İtalyanca dillerine hakim olan Uysal, akademik kariyerine katkıda bulunmuş ve pek çok bilimsel çalışmaya imza atmıştır.

Uzun yıllar boyunca Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmış olan Uysal, aynı zamanda Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanlığı görevini de üstlenmişti.

Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

AKIN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap

İlgili Haberler