Eğirdir MAREM 3. Balkan Meyve Yetiştiriciliği Sempozyumuna Katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MAREM 3. Balkan Meyve Yetiştiriciliği Sempozyumuna Katıldı
Haberin Tarihi: 7.10.2015 09:28:00 - Okunma Sayısı:2982 defa okundu.

16-18 Eylül 2015 tarihinde Sırbistan'ın başkenti Belgrat'ta Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği (ISHS) tarafından 3. Balkan Meyve Yetiştiriciliği Sempozyumu düzenlendi.

Eğirdir MAREM 3. Balkan Meyve Yetiştiriciliği Sempozyumuna Katıldı

 

            16-18 Eylül 2015 tarihinde Sırbistan’ın başkenti Belgrat’ta Uluslararası Bahçe Bitkileri Derneği (ISHS) tarafından 3. Balkan Meyve Yetiştiriciliği Sempozyumu düzenlendi.

            Sempozyuma Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) elemanlarından Dr. Hasan Cumhur SARISU “0900 Ziraat Kiraz çeşidinin farklı anaçlar üzerine performansı”, Dr. Kadir UÇGUN “Elma ağaçlarında yaprak analizleri üzerine çeşitlerin etkileri”, Dr. Ersin ATAY “Fidanlıklarda Prolepsis yoluyla dal oluşumu” ve “Nektarinde su ve sıcaklık stresine büyüme tepkileri” sunumları ile katılım gerçekleştirdiler.

            T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nün (TAGEM) destekleri ile yapılan sempozyum uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi ve bilimsel paylaşımın sağlanması adına önemli adımların atıldığı bildirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap