17:17:11 GİRİŞİMCİ KADINLAR YILBAŞI PAZARI 3. KEZ KAPILARINI AÇTI 17:09:35 ISPARTA’NIN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI  SEMPOZYUMU III GENEL DEĞERLENDİRME 2025 (11. Bölüm) 16:37:50 CANLAR MOTOR Isparta’da Hizmete Açıldı 16:22:23 HAYIRSEVER ŞENÇOPUR’UN YAPTIRDIĞI HUZUREVİ PROTOKOLLE BAKANLIĞA DEVREDİLDİ 15:41:23 PROFİLO EĞİRDİR YETKİLİ BAYİSİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI 09:35:16 SDÜ’de Akademik Performans Ödül ve Biniş Giyme Töreni Gerçekleştirildi 16:18:55  ISPARTA’NIN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI SEMPOZYUMU III GENEL DEĞERLENDİRME 2025 (10. Bölüm) 15:33:16 Tepeli Köyü Muhtarından Örnek Davranış Susuz Tarıma Öncülük Ediyor 14:06:33 Vali Abdullah Erin’den Sütçüler İlçesine Kapsamlı Ziyaret 13:50:23 Vali Abdullah Erin'den Şehit Annesine Ziyaret 13:40:11 Vali Abdullah Erin Aşağıyaylabel Köyü’nde Vatandaşlarla Buluştu 12:03:57 GENÇ GİRİŞİMCİLER ATABEY MYO'DA ÜRETİMDEN İHRACATA GİDEN BAŞARI HİKAYELERİNİ PAYLAŞTI 10:17:14 SDÜ BİRİMLERİNDE BULUNAN ASANSÖR KESİNTİSİZ GÜÇ KAYNAKLARI VE TELEFON SANTRALİ BAKIMI YAPILMASI İŞİ 10:14:59 İHALE İLANI AKARYAKIT SATIN ALINACAKTIR 16:25:14 ISPARTA’NIN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI  III SEMPOZYUMU GENEL DEĞERLENDİRME 2025 (9. Bölüm) 13:56:59 EĞİRDİR’DE MODERN YAŞAMIN KAPILARI AÇILIYOR! 11:41:02 Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlükte 11:34:28 Toprak Varsa Yaşam Var 11:28:53 Alın Teriyle Yazılan Isparta Hikâyesi 11:13:44 Eğirdir: Türk ortopedisinin tarihsel merkezi

12 EKİM DÜNYA ARTRİT GÜNÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,12 EKİM DÜNYA ARTRİT GÜNÜ
Haberin Tarihi: 12.10.2024 10:18:04 - Okunma Sayısı:1561 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Atalay Doğru, 12 Ekim Dünya Artrit Günü nedeniyle açıklamada bulundu.

12 EKİM DÜNYA ARTRİT GÜNÜ

Bilgilendirilmiş Seçimler, Daha İyi Sonuçlar

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Atalay Doğru, 12 Ekim Dünya Artrit Günü nedeniyle açıklamada bulundu.

2024 Dünya Artrit Günü teması “Bilgilendirilmiş Seçimler, Daha İyi Sonuçlar” olarak belirlendiğini söyleyen Doç Dr. Atalay Doğru; şunları dile getirdi; “Dünya Artrit Günü, romatizmal ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının varlığı ve etkisi hakkındaki bilgiyi artırmayı amaçlayan küresel bir farkındalık günüdür. Artrit, halk arasında eklem iltihabı olarak da bilinen, eklemlerde ağrı, şişlik, sabah tutukluğu ve hareket kısıtlılığına verilen tıbbi isimdir. Romatolojik hastalıklar, her yaşta bireyde görülebilen, eklem ve organ hasarına neden olarak hayatı kısıtlayan hastalıklardır. Bu nedenle erken tanı ve erken tedavi oluşabilecek sakatlık ve iş gücü kaybı açısından büyük önem arz etmektedir. Erken tanı içinde en önemli etkenlerden biride romatolojik hastalıkların farkındalığıdır. Avrupa Romatoloji cemiyetinin 2017 yılından itibaren Dünya Artrit günü için her yıl bir teması mevcuttur. 2024 Dünya Artrit Günü teması “Bilgilendirilmiş Seçimler, Daha İyi Sonuçlar” olarak belirlenmiştir. Bu yıl Artrit günü, bilgiye erişim konusuna odaklanmaktadır. Bu da özellikle romatolojik hastalıklarla yaşayan insanların çok fazla miktarda bilgiyle karşı karşıya kaldığı günümüzün hızla gelişen dijital dünyasıyla ilgilidir. Bilgiye ulaşmak zamanımızda çok kolay ve güç verici olsa da artan miktarda yanlış veya yanıltıcı bilgi ile birleştiğinde doğru ve güvenilir rehberlik bulmayı zorlaştırabilir. Bu nedenle romatizmal ve kas-iskelet sistemi hastalıkları ile yaşayan bireylerin bilgiye erişimin iyileştirilmesi ve kanıta dayalı seçimler yapmaları konusunda romatoloji uzmanlarının önemi giderek artmaktadır. SDÜ Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim dalı olarak 2 öğretim üyesi ve 4 romatoloji yan dal uzmanı ile romatolojik hastalığı olan bireylere hem tanı ve tedavi hem de bilgilendirme ve takip konusundan hizmet vermekteyiz.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap