Elma Hasadı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Elma Hasadı Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 9.10.2015 18:16:00 - Okunma Sayısı:3207 defa okundu.

Türkiye'de üretilen elmanın yaklaşık %26'sı Isparta'da üretiliyor.

Elma Hasadı Tüm Hızıyla Devam Ediyor…

 

            Ülkemizin elma bahçesi olan İlimizde elma hasat mevsimi başladı. Elma hasadı çiftçilerimiz açısından tatlı bir telaş şeklinde tüm hızıyla devam ediyor.

            Türkiye’de üretilen elmanın yaklaşık %26’sı Isparta’da üretiliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü V. Dr. Said BİLGİNTURAN “İlimizde 2014 yılında 223.648 dekar alandan 646.266 ton elma üretilmiş olup, Türkiye genelinde elma üretiminde Isparta ilk sırayı almıştır. 2015 yılında da yeni dikim alanlarıyla birlikte üretim alanlarımız artmaya devam etmektedir” diye konuştu.  

            İlimiz içinde bulunduğu bölgenin ekolojik koşullarından dolayı elma yetiştiriciliğinde en yüksek verim ve en iyi kaliteyi yakalandığını ifade eden BİLGİNTURAN “Özellikle Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Eğirdir gölü havzasında gölün olumlu etkisinden dolayı elma verim ve kalitesi çok yüksek olmaktadır. Bundan dolayı tüketiciler tarafından çokça tercih edilmektedir. Hasat edilen elmalarımız İlimizde bulunan soğuk hava depolarında saklanabilmektedir. Yaklaşık 400.000 ton soğuk hava depolama kapasitesiyle Isparta Türkiye’de ilk sırada yer almaktadır.

            İlimizde elma üretimiyle ilgili kayıtlı 8 bin 884 çiftçimiz bulunmakta, elma üretimimizin İlimiz ekonomisine katkısı gayri safi üretim değeri olarak 2014 yılında 723 milyon TL civarında olmuştur.” şeklinde bilgi verdi.

            Tarım İl Müdürü V. Dr. Said BİLGİNTURAN “İlimizde 2015 yılı elma hasat dönemi tüm hızıyla devam etmekte olup, tüm üreticilerimize bol kazançlar dileriz” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap