EĞİRDİR'Lİ ÇİFTÇİLERE YENİ SULAMA TEKNİKLERİ ANLATILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'Lİ ÇİFTÇİLERE YENİ SULAMA TEKNİKLERİ ANLATILDI
Haberin Tarihi: 23.10.2015 15:55:00 - Okunma Sayısı:3208 defa okundu.

Etkin Su Kullanımı ve Yağmur Suyu Hasadı ile İklim Değişimine Uyumun Sağlanması Projesi Kapanış Toplantısı Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapıldı.

EĞİRDİR’Lİ ÇİFTÇİLERE YENİ SULAMA TEKNİKLERİ ANLATILDI

Etkin Su Kullanımı ve Yağmur Suyu Hasadı ile İklim Değişimine Uyumun Sağlanması Projesi Kapanış Toplantısı Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde yapıldı.

Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman KODAL tarafından yürütülen, Birleşmiş Milletler UNDP-EDM (Every Matter, Her Damla Değer Katar) programı tarafından desteklenen "Ankara ve Isparta Yöresinde Etkin Su Kullanımı ve Yağmur Suyu Hasadı ile İklim Değişimine Uyumun Sağlanması" isimli projenin kapanış toplantısı Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM)’nde yapıldı.

Toplantıya Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) koordinatörlüğünde Enstitü Müdürü İsa EREN, Enstitü Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin AKGÜL, Ankara Üniversitesi, Eğirdir Ziraat Odası, Akdoğan Kalkınma Kooperatifi, Mehmet Tönge Kalkınma Kooperatifi, Eyüpler Sulama Kooperatifi, MTM Sulama Kooperatifi ve Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü elemanları katıldı.

Bu çalışmanın sonunda olarak yöremiz çiftçilerinin, yeni sulama sistemleri ve sulama teknikleri konularında eğitim almaları ve değişik yörelerdeki yetiştiricilik faaliyetleri hakkında bilgi edinmeleri sağlanmış oldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap