Eğirdir MAREM "Agrosym 2015"e Katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MAREM "Agrosym 2015"e Katıldı
Haberin Tarihi: 27.10.2015 09:03:00 - Okunma Sayısı:3257 defa okundu.

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü VI. Uluslararası Tarım Bilimleri Sempozyumuna (Agrosym 2015) Katıldı

Eğirdir MAREM “Agrosym 2015”e Katıldı

 

       Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü VI. Uluslararası Tarım Bilimleri Sempozyumuna (Agrosym 2015) Katıldı

       “VI. Uluslararası Tarım Bilimleri Sempozyumu” 15-18 Ekim 2015 tarihleri arasında Bosna Hersek’in Joharina kentinde düzenlendi.

       Dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 700 araştırmacının katıldığı, 7 alt başlıktan oluşan sempozyuma Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) 3 sözlü sunum ile katıldı.

       Enstitü Müdürü İsa EREN “KONTROLLÜ ATMOSFER KOŞULLARINDA DEPOLANAN STARKRİMSON DELİCİOUS ELMA ÇEŞİDİNDE OPTİMUM O2 VE CO2 MİKTARLARININ BELİRLENMESİ”  Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür ÇALHAN “ISPARTA KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN JEROMİNE ELMA ÇEŞİDİNİN DEPOLAMA VE RAF ÖMRÜ KALİTESİNİN BELİRLENMESİ” ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet AKSU “BAZI HASAT ÖNCESI UYGULAMALARIN 0900 ZİRAAT KİRAZ ÇEŞİDİNDE MEYVE ÇATLAMA VE KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİ” başlıklı sunumlarını başarı ile yaptı.

       Kongreye katılan araştırmacılar sempozyum boyunca aynı konularda çalıştıkları katılımcılar ile görüş alışverişinde bulundular. Ayrıca sempozyum boyunca 2018 yılında İstanbul’da yapılacak olan “30. Uluslararası Bahçe Bitkileri Kongresi” ile ilgili duyurular yapılarak kongre hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap