17:03:11 CUMHURİYETİMİZİN 102.YILI ANISINA 102 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU 16:55:47 EĞİRDİR SEMA HÜSEYİN ERDOĞMUŞ FEN LİSESİ PROJESİNDE ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR 16:40:21 Velilere Yönelik “Aile Konferansları” Düzenlendi 16:32:12 ISPARTA’NIN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI  III SEMPOZYUMU GENEL DEĞERLENDİRME 2025 (5. Bölüm) 16:12:45 EĞİRDİR MYO’LU GENÇ ŞEFLER GASTROANTALYA’DA MADALYALARI TOPLADI 11:38:43 Eğirdir’in Kurtuluş Savaşı’ndaki Yerini Kanıtlayan Belgeler 10:28:11 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ VOLEYBOL VE MASA TENİSİ TURNUVALARI SONA ERDİ 10:18:24 FİDAN ÜRETİMİ VE BAKIMI HİZMETİ ALINACAKTIR 10:15:33 DÜZELTME İLANI 17:25:00 Başkan Başdeğirmen’ in Öğretmenler Günü Hizmeti 16:36:40 EĞİRDİR’DE SAĞLIKLI ÇOCUK SAĞLIKLI GELECEK EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ 16:13:43 ISPARTA’NIN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI III SEMPOZYUMU GENEL DEĞERLENDİRME 2025 (4. Bölüm) 16:02:16 24 Kasım Öğretmenler Günü Yüzme Yarışı Gerçekleştirildi 12:51:08 EĞİRDİR’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI 12:34:55 Eğirdir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Başyigit’ten 24 Kasım Mesajı 12:29:12 Eğirdir Eski Kaymakamı Yalçın Yılmaz Vefat Etti 11:46:46 EĞİRDİR 1923 SK KULÜP BAŞKANI MAHMUT SAĞLAM’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI 11:31:54 Eğirdir’in Kurtuluş Savaşı’ndaki Yerini Kanıtlayan Belgeler 10:48:48 ÖĞRETMENLER GÜNÜ YAZISI 10:46:19 Vali Erin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

“HAVACILIK EĞİTİMİNİN GELECEĞİ” SDÜ’DE ELE ALINDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“HAVACILIK EĞİTİMİNİN GELECEĞİ” SDÜ’DE ELE ALINDI
Haberin Tarihi: 7.12.2024 09:50:13 - Okunma Sayısı:1319 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen “Havacılık Eğitiminin Geleceği” çalıştayı, akademisyenleri, sektör temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getirdi.

“HAVACILIK EĞİTİMİNİN GELECEĞİ” SDÜ’DE ELE ALINDI

Süleyman Demirel Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ev sahipliğinde düzenlenen “Havacılık Eğitiminin Geleceği” çalıştayı, akademisyenleri, sektör temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getirdi.

Çalıştaya SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Öztürk, Keçiborlu Kaymakamı Kerem Türker, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Songur, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Çalıştayda, havacılık eğitiminin geleceği, sektördeki gelişmeler ve eğitim stratejileri ele alındı.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde görevli ve Eurocontrol Başdanışmanı Haydar Yalçın, havacılık sektörünün dünya ve Türkiye’deki mevcut durumu ve gelecekteki gelişim fırsatlarına değindi. Yalçın, Türkiye’nin havacılık tarihindeki stratejik önemine ve bu alandaki potansiyeline dikkat çekerek, gelecekteki fırsatlar ve zorluklar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

SDÜ Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İnan Eryılmaz ise havacılık eğitiminin sektörün değişen dinamikleri ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniden şekillendirilmesi gerektiğini vurguladı. Eryılmaz, “Bugün burada, teknolojik gelişmeler, sürdürülebilirlik, çevrim içi öğrenme modelleri ve sektör-akademi iş birliği gibi kritik konuları ele alarak yeni stratejiler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Keçiborlu’nun havacılık alanındaki stratejik önemini de göz önünde bulundurarak, bu çalıştayın hem Isparta bölgesinde hem de ulusal ölçekte havacılık eğitimine yön verecek bir başlangıç olacağına inanıyoruz.” dedi.

Çalıştay, öğleden sonra üç farklı oturumla devam etti. Oturumlarda, havacılık eğitiminde sosyal bilimler, teknik eğitim ve pilotaj eğitimi gibi çeşitli konulara ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcılar, sektördeki yenilikler ve eğitim süreçlerinin geleceği üzerine görüş alışverişinde bulundu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap