Zeki Tarhan 40 Yıllık Bürokrasi Hayatını Üniversiteli Gençlerle Paylaştı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Zeki Tarhan 40 Yıllık Bürokrasi Hayatını Üniversiteli Gençlerle Paylaştı
Haberin Tarihi: 6.11.2015 09:34:00 - Okunma Sayısı:1607 defa okundu.

Gazetemiz Akın'ın yazı ailesinden ekonomist yazar Emekli Bürokrat Zeki Tarhan, SDÜ'de"Bir Bürokratın 40 Yılından Üniversite Öğrencilerine Çıkarımlar" konulu bir konferans verdi.

Zeki Tarhan 40 Yıllık Bürokrasi Hayatını Üniversiteli Gençlerle Paylaştı

 

            Gazetemiz Akın’ın yazı ailesinden ekonomist yazar Emekli Bürokrat Zeki Tarhan, SDÜ’de “Bir Bürokratın 40 Yılından Üniversite Öğrencilerine Çıkarımlar” konulu bir konferans verdi.

            SDÜ Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerine yönelik olarak verilecek konferans SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Naci Karaduman konferans salonunda gerçekleşti.

            3 Kasım 2015 Salı günü Saat 15.00'te başlayan seminerde, Tarhan, 40 yıllık bürokrasi deneyimi, bürokrasideki, ulusal ve yerel düzeydeki gözlemlerini ve deneyimlerini sosyal, ekonomik ve yönetsel çerçevede paylaştı.

            Zeki Tarhan’ın kaleminden “Bir Bürokratın 40 Yılından Üniversite Öğrencilerine Çıkarımlar”  konulu konferans 3 Kasım 2015 Salı günü  saat 15.00’de SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Naci Karaduman Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansın bir değerlendirmesini yapan Tarhan, şunları söyledi:

            “SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / Kamu Yönetimi Bölümü ağırlıklı ve Üniversitemizin farklı Disiplinlerdeki Öğrencilerimize yönelik vermiş olduğumuz Seminere yoğun ilgi ve katılım vardı... 40 yıllık Bürokrasi deneyimimizden, örnek olaylarla pratik bilgiler aktardık yarının idarecilerine... İnteraktif bir söyleşi etkinliği de diyebilirdik buna... Ombudsmanlık Kurumu, öğrencilerimiz için yeni bir kavram gibiydi. AB kapısında beklediğimiz için, yeni yeni hayatımıza girmişti... Bunun sınavlarına hazırlanın dedik... Patent ve Marka Vekilliği de pek bilinmiyordu... Sonra; Danışmanlık Hizmetleri... Bu farklı alanlara da, donanımlı olarak eğilmelerini ve iyi hazırlanmalarını söyledik... Kamunun; Danışmanlık hizmetleri için pek de talepte bulunmadığını, hatta ıskaladığını anlattık SDÜ'lü öğrencilerimize... Gençlerimizin sorularına doyurucu yanıtlar verdik pek tabii... Mezun olduktan sonra, karşılaşacakları istihdam sorunları ile şu andaki sınırlı burs olanakları, onları en çok ilgilendiren konular oluyordu... Aslında; yerel ve ulusal siyasi aktörlerimizin, öğrencilerimizden çok şeyler alabileceklerini ve de bu öğrencilerimizi yetiştiren Siyaset Bilimcilerimizle birlikte çok güzel projeler üretebileceklerini, verdiğimiz bu seminerde çok yakından gözlemlemiş de oluyordum... Teşekkürler Hüseyin GÜL Hocam, Teşekkürler Ulusal Siyaset Bilimcimiz Hakan KİRİŞ Hocam. Teşekkürler sevgili İsmail Hocamız ve çok değerli Kamu Yönetimi Akademik Camiası...

SEMİNERDE NELERİ TARTIŞTIK?...

* "Kamu" dan ne anlıyoruz? Toplumsal algı?!!!

* "Kamu" / "Özel" ikilemi...

* Geçmişten günümüze, Kamuda istihdam Politikası...

* "Mezun olunca ne iş yapacağız?"

* Bireysel Girişimcilik Ruhumuz var mı?...

* "Bürokrat" kimdir, ne yapar?...

* "Bürokrasi" ile "KIRTASİYECİLİK" aynı mıdır?...

* "BÜROKRATİK OLİGARŞİ" yi aşmak mümkün mü?...

* BÜROKRAT, vazgeçilmez kişi midir?

* "Bırakınız yapsınlar, Bırakınız geçsinler" ve Devletçilik...

* DEVLET; Ekonomiden elini - eteğini çeker mi / çeksin mi?!!!

* ÖZELLEŞTİRME ve Kamu...

* Kamuda şeffaflık...

* Kamuda yetki ve sorumluluk nasıl işliyor?!!! Yetkili, aynı zamanda sorumlu mu?!!!

* Kamu İşletmeciliğinde kârlılık ve verimlilik...

* Kârlılık, aynı zamanda verimliliği getirir mi?...

* Kamu İşletmeciliğinden ( KİT ) ÖRNEK OLAYLAR...

* SİYASET / BÜROKRASİ İLİŞKİSİ...

            Tüm seminer katılımcılarımıza, öğretim üyesi ve öğrencilerimize, her türlü katkılarından dolayı teşekkürlerimi arzediyor, Ankara' dan kucak dolusu selam / sevgi ve saygılar sunuyorum...”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap