Timbersports Türkiye Ormancı Ligi Yarışmasının Finali Bolu'da Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Timbersports Türkiye Ormancı Ligi Yarışmasının Finali Bolu'da Yapıldı
Haberin Tarihi: 22.8.2013 09:46:00 - Okunma Sayısı:1365 defa okundu.

38 ülkede 1985 yılından beri her yıl yapılan TIMBERSPORTS odun kesme yarışmasına ülkemiz milli atletleriyle ilk kez 2012 sezonunda katılımın sağlandığı ve bu sene Ekim ayında Almanya'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonasına katılacak Türk takımının seçimi çerçevesinde düzenlenen Timbersports Türkiye Ormancı Ligi Yarışmasının Finali Bolu'da yapıldı.

Timbersports Türkiye Ormancı Ligi Yarışmasının Finali Bolu’da Yapıldı

 

            38 ülkede 1985 yılından beri her yıl yapılan TIMBERSPORTS odun kesme yarışmasına ülkemiz milli atletleriyle ilk kez 2012 sezonunda katılımın sağlandığı ve bu sene Ekim ayında Almanya’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonasına katılacak Türk takımının seçimi çerçevesinde düzenlenen Timbersports Türkiye Ormancı Ligi Yarışmasının Finali Bolu’da yapıldı.

            Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Aladağ Değirmenözü Yaylasında gerçekleştirilen zevkli ve kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı yarışma toplam 27 Orman Bölge Müdürlüğü arasından yarışmanın finaline katılmaya hak kazanan Amasya, Adana, Ankara, Isparta, İstanbul ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri arasında geçti.

            Yarışmacılar büyük bir çaba gösterdikleri finalin 1.etabında “Underhand Stand” ına yatay şekilde yerleştirilmiş 45 cm çapında ve 70 cm boyundaki kavak cinsi, budaksız ve soyulmuş, nem oranı 70’in altında olmayan kütükleri, kurallara uygun bir şekilde en kısa sürede kesip ikiye ayrılması, 2.etabında ise en kısa sürede standa yatay olarak bağlanmış 46 cm çapındaki kütükten motorlu testere ile 10 cm’lik alan içerisinden 2 adet düzgün disk kesebilmek için yarıştılar.

            Zorlu ve çekişmeli geçen yarışma sonunda yapılan değerlendirmede birinciliği Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekibi alırken ikinci Ankara, üçüncü ise Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekibi oldu. Kazanan Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekibinin her yarışmacısına motorlu testere, madalya ve Birincilik Kupasını Orman Genel Müdürlüğü Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanı Sırrı Köstereli verirken, ikinci olan Ankara ekibinin kupa ve madalyalarını organizasyon ortaklarından Sadal Tarım Makinaları Dış Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ümit Baştüfek, üçüncü olan Isparta ekibinin kupa ve madalyalarını ise Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin takdim etti.

            Final sonunda büyük bir sevinç yaşayan Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekibi Almanya’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonasına Ülkemiz adına katılmaya hak kazandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap