İçmesuyu Kaynaklarında Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları Değerlendirildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İçmesuyu Kaynaklarında Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları Değerlendirildi
Haberin Tarihi: 22.8.2013 09:56:00 - Okunma Sayısı:1313 defa okundu.

İçmesuyu Kaynaklarında Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları Konu Başlıklı 5. İhtisas Heyeti Toplantısı Ankara'da Gerçekleştirildi.

İçmesuyu Kaynaklarında Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları Değerlendirildi

 

            İçmesuyu Kaynaklarında Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları Konu Başlıklı 5. İhtisas Heyeti Toplantısı Ankara’da Gerçekleştirildi. Toplantıda Eğirdir Gölü Özel Hüküm Çalışması konusunda heyet üyeleri bilgilendirildi.

            Orman ve Su İşleri  Bakanlığı’nın 18.12.2013 tarihli ve 2012/8 sayılı Genelgesi ile ilgili Bakanlığın İhtisas Grupları ve İhtisas Heyetleri Genel Müdürlük bazında ihtisas alanları belirlenmiş ve bu çerçevede teşkil edilen Su Havzaları Yönetimi İhtisas Heyeti geçtiğimiz günlerde beşinci kez toplandı. Toplantı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Hacettepe Üniversitesi Hidrojeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet EKMEKÇİ tarafından İçmesuyu Kaynaklarında Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları konusunda verilen bilgiler kapsamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü katılımcıları ile gerçekleştirildi.

            Söz konusu toplantıda;

            -İçme Suyu Havzalarının Korunması ve Özel Hüküm Belirleme Çalışmaları,

            -Eğirdir Gölü Özel Hüküm Çalışması,

            -Türkiye'nin Yeraltısuyu Potansiyeli, İçmesuyu Maksatlı Yeraltı Suyu Yönetim Planlaması ve Yeraltı Suyu Koruma Alanları konu başlıklarında sunumlar yapılarak heyet üyeleri bilgilendirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap