Eğirdir MAREM Isparta Tarım Fuarında...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir MAREM Isparta Tarım Fuarında...
Haberin Tarihi: 1.12.2015 09:58:00 - Okunma Sayısı:3351 defa okundu.

Isparta Ticaret Borsası tarafından her yıl düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının 11'ncisi 26-29 Kasım 2015 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre merkezinde açıldı.

Eğirdir MAREM Isparta Tarım Fuarında…

 

            Isparta Ticaret Borsası tarafından her yıl düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının 11’ncisi 26-29 Kasım 2015 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre merkezinde açıldı. 

            Fuarda Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) stant açtı.

            70 den fazla firmanın katıldığı, geleneksel olarak düzenlenen fuarın açılışı Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya GÜNAYDIN, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet ADAR ve çok sayıda davetli kurum-kuruluşu yöneticisini hazır bulunduğu törenle yapıldı.

            Fuarda Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) de stant açtı. 4 gün süren fuar boyunca standa görevli bulunan kurum personeli Isparta halkına, meyve üretimi yapmak isteyen Isparta ve çevre illerden gelen üretici gruplarına, ziraat fakültesi ve diğer öğrencilere hem kurum çalışmalarını anlattılar hem de meyve yetiştiriciliği ile ilgili bilgiler verdiler. Eğirdir MAREM standını başta TKDK Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman GÜLCÜ, SDÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt TÜRK olmak üzere çok sayıda kişi ziyaret etti.

            Enstitü Müdürü İsa EREN yaptığı açıklamada, bu tür fuarların kurumda yapılan çalışmaların teknik eleman ve üreticilere aktarılması açısından oldukça önemli olduğunu ve kurum olarak Isparta’da düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarına oldukça önem verdiklerini söyledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap