17:03:11 CUMHURİYETİMİZİN 102.YILI ANISINA 102 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU 16:55:47 EĞİRDİR SEMA HÜSEYİN ERDOĞMUŞ FEN LİSESİ PROJESİNDE ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR 16:40:21 Velilere Yönelik “Aile Konferansları” Düzenlendi 16:32:12 ISPARTA’NIN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI  III SEMPOZYUMU GENEL DEĞERLENDİRME 2025 (5. Bölüm) 16:12:45 EĞİRDİR MYO’LU GENÇ ŞEFLER GASTROANTALYA’DA MADALYALARI TOPLADI 11:38:43 Eğirdir’in Kurtuluş Savaşı’ndaki Yerini Kanıtlayan Belgeler 10:28:11 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ VOLEYBOL VE MASA TENİSİ TURNUVALARI SONA ERDİ 10:18:24 FİDAN ÜRETİMİ VE BAKIMI HİZMETİ ALINACAKTIR 10:15:33 DÜZELTME İLANI 17:25:00 Başkan Başdeğirmen’ in Öğretmenler Günü Hizmeti 16:36:40 EĞİRDİR’DE SAĞLIKLI ÇOCUK SAĞLIKLI GELECEK EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ 16:13:43 ISPARTA’NIN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI III SEMPOZYUMU GENEL DEĞERLENDİRME 2025 (4. Bölüm) 16:02:16 24 Kasım Öğretmenler Günü Yüzme Yarışı Gerçekleştirildi 12:51:08 EĞİRDİR’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI 12:34:55 Eğirdir Belediye Spor Kulübü Başkanı Abdullah Başyigit’ten 24 Kasım Mesajı 12:29:12 Eğirdir Eski Kaymakamı Yalçın Yılmaz Vefat Etti 11:46:46 EĞİRDİR 1923 SK KULÜP BAŞKANI MAHMUT SAĞLAM’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI 11:31:54 Eğirdir’in Kurtuluş Savaşı’ndaki Yerini Kanıtlayan Belgeler 10:48:48 ÖĞRETMENLER GÜNÜ YAZISI 10:46:19 Vali Erin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

EĞİRDİR MYO AŞÇILIK PROGRAMI MEDEK DEĞERLENDİRME SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MYO AŞÇILIK PROGRAMI MEDEK DEĞERLENDİRME SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI
Haberin Tarihi: 10.10.2025 17:36:58 - Okunma Sayısı:1253 defa okundu.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, 2025 yılı MEDEK (Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Kalite Belgelendirme Derneği) akreditasyon süreci kapsamında yürüttüğü çalışmaların saha değerlendirme aşamasını 6–8 Ekim 2025 tarihleri arasında başarıyla tamamladı.

EĞİRDİR MYO AŞÇILIK PROGRAMI MEDEK DEĞERLENDİRME SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, 2025 yılı MEDEK (Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Kalite Belgelendirme Derneği) akreditasyon süreci kapsamında yürüttüğü çalışmaların saha değerlendirme aşamasını 6–8 Ekim 2025 tarihleri arasında başarıyla tamamladı.

Süreç, 21 Şubat 2025 tarihinde MEDEK’e yapılan başvurunun kabulü ile başladı. Akreditasyon süreci 07 Mart 2025’te imzalanan sözleşme ile resmiyet kazanarak devam etti. Aşçılık Programı tarafından hazırlanan öz değerlendirme raporu, 27 Haziran 2025 tarihinde MEDEK Portalı üzerinden sisteme yüklenerek değerlendirme için sunuldu.

MEDEK Değerlendirme Takımı, saha ziyareti kapsamında 6–8 Ekim 2025 tarihleri arasında üniversiteyi ziyaret etti. Değerlendirme heyeti; Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK başkanlığında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Yener OĞAN, SUBÜ Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Veli CEYLAN ve Arş. Gör. Süleyman Can SÜMERKAN’dan oluştu. Heyet, Aşçılık Programı özelinde kapsamlı değerlendirmelerde bulunarak programın eğitim-öğretim kalitesi, fiziki altyapısı, öğretim kadrosu, öğrenci başarısı ve sektörel bağlantılarını detaylı olarak inceledi.

Değerlendirme sürecinin önemli bir ayağında, üniversite genelinde MEDEK değerlendirmesine başvuran dokuz programın değerlendirme ekipleri ile birlikte geniş katılımlı bir akşam yemeği düzenlendi. Çiftçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen bu organizasyon, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL’ın ev sahipliğinde yapıldı. Yemeğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan ÖZÇELİK, Prof. Dr. Murat ÖZTÜRK ve Prof. Dr. Ayhan GÖSTERİT, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gürkan KALKAN, Meslek Yüksekokulu müdürleri, bölüm başkanları, MEDEK sürecindeki program temsilcileri ile birlikte birçok iç ve dış paydaş katıldı.

Yemek organizasyonu, Yüksekokul Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Aşçılık Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı tarafından üstlenildi. Öğr. Gör. Atilla GÖKDEMİR ve Öğr. Gör. Fatih HERDEM rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan menüde; Düğün Çorbası, Paçanga Böreği, Şakşuka, Humus, Patates Püresi ve Sebze Sote eşliğinde Rosto Köfte, Mevsim Salata ve tatlı olarak Elmalı İrmik Helvası yer aldı. Servis, Öğr. Gör. İlhami MERCAN denetiminde Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri tarafından profesyonel bir şekilde sunuldu.

Yemek sonrası konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, organizasyonda emeği geçen tüm öğretim elemanlarını ve öğrencileri tek tek tebrik ederek, bu tür etkinliklerin hem kurumsal tanıtım hem de öğrenci gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Gece, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu olarak, eğitim kalitesinin artırılması ve ulusal akreditasyon süreçlerinin başarıyla yürütülmesi konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Aşçılık Programımızın bu kapsamda gösterdiği başarı, üniversitemiz ve öğrencilerimiz için önemli bir gurur kaynağı olmuştur.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap