EĞİRDİR MAREM'DEN MERSİN'E DESTEK...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MAREM'DEN MERSİN'E DESTEK...
Haberin Tarihi: 12.12.2015 08:45:00 - Okunma Sayısı:3208 defa okundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yürütmüş olduğu Ceviz ve Badem Yetiştiriciliği Projesi MAREM işbirliği ile başladı.

EĞİRDİR MAREM’DEN MERSİN’E DESTEK...

 

            Mersin Büyükşehir Belediyesinin yürütmüş olduğu Ceviz ve Badem Yetiştiriciliği Projesi MAREM işbirliği ile başladı.

            Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının çalışmaları kapsamında, yapılacak olan projeler için Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM)’den teknik eleman talep edilmesi üzerine bu çalışmalarda görev almak üzere kurum personellerinden Zir. Yük. Müh. Yılmaz SESLİ’nin görevlendirildiği bildirildi.    

            Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında, yürütülen çalışmalar doğrultusunda düzenlenen toplantıda, teknik elemanlarla yapılan görüşmede; kurumsal işbirliği imkânları, yapılması düşünülen projeler ve imkanlar konusunda değerlendirilmeler yapıldı. Yapılacak ceviz ve badem çalışmalarında yol haritası belirlenmiş, bunun için saha çalışmalarının, veri toplanmasının, diğer kurumların ve özel sektörün işbirliği tespit edilmesi, daha sonra sorunların ve çözüm önerilerinin ortaya çıkarılarak proje geliştirilmesi konusunda ortak düşünce oluşturuldu. Bu değerlendirme altında çalışma sahasındaki durumu yerinde görmek amacıyla Merkez, Arslanköy, Silifke, Mut, Aydıncık, Bozyazı, Anamur ilçesinde üretici, özel sektör ve teknik elemanlar ile görüşmeler ve arazide teknik incelemeler yapıldı.  Çalışmaların kurum elemanlarının da uygun görüldüğü zamanlarda, eleman görevlendirilmesinin gerektiği anlaşıldı.  

            Yapılan değerlendirme sonunda, kurumsal işbirliğinin oluşturulabileceği, eğitim, materyal üretimi ve sorun odaklı çözüm önerilerin kurumsal imkanlar kapsamında yürütülebileceği, arazi çalışmalarının devam edilmesinin, veri toplanmasının ve proje alt yapısının sağlanması için sürecin devam ettirilmesi öneriliyor..

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap