MUSTAFA PALABIYIK GÖZYAŞLARIYLA VATAN TOPRAĞINA EMANET EDİLDİ
Tokat’ta görev yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Palabıyık (33), memleketi Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Yılgıncak Köyü’nde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.
Niksar İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan Palabıyık, mesai sırasında aniden rahatsızlandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesinin ardından Niksar Devlet Hastanesine kaldırılan genç astsubay, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Palabıyık için önce görev yaptığı Tokat’ta askeri tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından naaşı memleketi Isparta’ya gönderildi. Bugün ise Eğirdir ilçesi Yılgıncak Köyü’nde geniş katılımlı bir cenaze merasimi gerçekleştirildi.
Törene; Isparta Valisi Abdullah Erin, CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Eğirdir Kaymakam Vekili ve Atabey Kaymakamı Selami Işık,Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanlığı Kurmay Başkanı Piyade Albay Mesut Civelek, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Dr. Yunus Karamanoğlu, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Eğirdir Emniyet Müdürü Levent Okyay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Arı, çok sayıda daire müdürü, Ak Parti Eğirdir ilçe başkanı Mustan Özer, Chp ilçe başkanı ilçe başkanı Murat Yılmaz, siyasi parti ilçe başkanları, Eğirdir MHP il genel meclisi üyeleri Abdurrahman Sinap ile Sadettin Onur ve belediye meclisi üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenazede, Palabıyık’ın annesi, babası, aile fertleri ve 7 aylık hamile eşi büyük acı yaşadı; yakınlarının gözyaşları törene katılanları duygulandırdı. Isparta İl Müftüsü Muammer Biçer tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Palabıyık, Yılgıncak Köyü Mezarlığı’nda dualar ve gözyaşlarıyla defnedildi.