Anneler Günü Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Anneler Günü Kutlandı
Haberin Tarihi: 13.5.2013 09:55:00 - Okunma Sayısı:2355 defa okundu.

Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Yönetim Kurulu üyelerince Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

Anneler Günü Kutlandı

 

Yılın Annesi Emine  Köse

 

            Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Yönetim Kurulu üyelerince Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

            Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası Pazar günleri kutlanan Anneler Günü bu yıl 12 Mayıs 2013 Pazar günü kutlandı. Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri de Anneler Günü’nü 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü kutladı.

            Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Saadet İnce, Üyeler; Fatma Ertap, Ayşe Bulut, Hacer Karaca, Verda Yiğitbaşı, Aynur İnce, Hacer Gülten Ataalkın, Yaşar Mutlucan, Filiz Karacan, Gülay Çevikbaş, Gülseren Kökdal, Seril Gülay Derya Restaurant’ta güzel bir Anneler Günü etkinliği düzenledi.

            Saat 14:00’de başlayan etkinlikte Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Saadet İnce “Bütün Kır Çiçekleri Anneme” konulu bir açılış konuşması yaparak şunları dile getirdi: “Anne nedir? Hiç düşündünüz mü? O zaman ilk defa düşünün. Düşünün ki annenin ne kadar çok tanımı olduğunu, ne kadar çok parçaya ayrıldığını görün. Anne sevgidir. Sevmeyi, sevmenin ne demek olduğunu öğretir. Sevginin bu denli hor kullanıldığı, bu denli unutulduğu bir dünyada sevginin her şeyi çözeceğini öğretir. Silahların patladığı, çiçeklerin kuruduğunu bir zamanda…

            Anne insandır. İnsanca yaşamanın öylesine zor olduğu dünyamızda insan olmayı, insanca yaşamayı, insanlara saygı duymayı öğretir. Bunca zıtlıklara rağmen Anne ışıktır, bilgidir. Çevresindekilere ışık saçar, bilgi verir. Düşünmeyi öğretir. Doğruları ve yanlışları iyileri ve kötüleri…

            Anne emektir. Çalışmayı öğretir. Dünyada hiçbir şeyin alın teri olmadan, emek olmadan elde edilemeyeceğini öğretir, haksızlıklara karşı.

            Anne umuttur. Bu evrende ne olacağı belli değilken, yarından bir şeyler umut etmeyi öğretir.

            Anne vatandır. Vatan sevgisini öğretir. Vatanın nasıl kanla sulandığını, şuan nasıl bir bedel ödeyerek bu vatanda yaşadığımızı öğretir. Vatanı sevmeyi, vatanı  korumayı, atalarımızın bize miras bıraktığı bu cennet vatana iyi bakmayı öğretir.

            Anne yaşamdır. Yaşamın nasıl olduğunu öğretir. Bu labirentte hangi kötülüklerin, hangi güzelliklerin olduğunu öğretir. Gülün dikenine, yaşamın güçlüklerine katlanmayı öğretir. Yaşamayı öğretir. Çılgınca akan önüne ne gelirse sürükleyen “yaşam” denilen bu nehirde.

            Anne fedakarlıktır, cefakarlık demektir. Anne hayatın kendisidir. Çocukları için, yuvası için neler yapar, nelere katlanır anlatmakla bitmez. Anne için gece-gündüz kavramı yoktur. Çocukları söz konusu olunca tüm bunların karşılığında isteriği yine kendisi için bir şey değildir; çocuklarının mutlu olmasından başka.

            Anne çocukları uğruna gerekirse canını verir, kendini feda eder. Oysa, bir “annem” sözüyle mutlu olur. Bizler onların verdikleri onca şeyden mutlu olmayı bilmeyip yine de üzeriz onları.

            Annelerinin hakkını ödeyemeyen tüm evlatlar adına, bu dünyada var olmuş, var olan ve var olacak olan o kutsal varlıklara “ANNELERE” sesleniyorum:

            “ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!”

            Ve kalbimden kopardığım sevgi dolu tüm kır çiçeklerini ayaklarınız altına seriyorum…”

            Daha sonra dernek üyelerinden H. Gülten Ataalkın annesine yazmış olduğu “Özledim Annem” isimli şiirini okudu.

            Anneler Günü kutlama etkinliğinde her yıl olduğu gibi yılın annesi seçimine geçildi. Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesine kayıtlı 83 yaşındaki “Emine Köse” Yılın Annesi seçildi.

            Emine Köse, “Yılıln Annesi” seçilmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, bütün annelere teşekkür etti. Türk Anneler Derneği Eğirdir Şubesi Yönetim Kurulu üyelerince Emine Köse’ye günün anısına çiçek ve hediyeler takdim edildi.

            Anneler Günü kutlama etkinliğinde Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ve Orkide Çiçek evi sahibi CHP İlçe Başkanı Fatih Akalın annelerimize karanfil gönderdi.

            Program Eğirdir’li Piyanist Murat Kaya eşliğinde bayanlarımızın eğlencesi ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap