İl Müftüsü Galip Akın, Eğirdir'de Konferans Verdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İl Müftüsü Galip Akın, Eğirdir'de Konferans Verdi
Haberin Tarihi: 22.12.2015 15:18:00 - Okunma Sayısı:1785 defa okundu.

Eğirdir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eğirdir Şubesinin organizasyonlarıyla "MUTLU AİLE HUZURLU YUVA" isimli konferans düzenlendi.

            İl Müftüsü Galip Akın, Eğirdir’de Konferans Verdi

 

Eğirdir Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eğirdir Şubesinin organizasyonlarıyla "MUTLU AİLE HUZURLU YUVA" isimli konferans düzenlendi. 

            22 Aralık 2015 Salı günü Kervansaray Düğün Salonunda  saat 10:00'da başlayan konferansa konuşmacı olarak  katılan Isparta İl Müftüsü Galip Akın "MUTLU AİLE HUZURLU YUVA" isimli konferansını gerçekleştirdi

            Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği program Eğirdir İlçe Müftülüğünde görevli İlahi Grubu’nun birbirinden güzel ilahileri seslendirmeleriyle  başladı.

 
 

            İlahi konserinin ardından devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz ve din görevlilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

            Daha sonra Sarıidris Kasabası Ulu Cami İmam Hatibi Mustafa Güngör ‘Kur’an-ı Kerim’ tilavetini okudu.

“Aile Bizim Son Sığınağımız, Son Kalemizdir”

            Konferans öncesi bir selamlama ve açılış konuşması yapan İlçe Müftümüz Sacit Ekerim şunları ifade etti:

            “Aile bizim son sığınağımız, son kalemizdir. Onun yıkılması, onun göçmesi kalp şehrinin şeytanın eline geçmesi manasına geliyor. Çoğu zaman nefsimize uyarak bizlerin sevgiyi, saygıyı, muhabbeti terk etmesiyle, her şeyi karşıdan bekleyen bencil bir tutum içerisine girmesiyle aile çok büyük zararlar alıyor. Sağlıklı nesillerin yetişmediği, ailenin imar edilmediği bir yerde sağlıklı bir din hayatından bahsetmek de hiçbir şekilde mümkün değildir”.

            Müftü Ekerim, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hz. Muhammed (S.A.V.), ‘Hangi kadın vefat ettiğinde onun eşi kendisinden razıysa ‘ben ne kıymetli bir şeyi kaybettim. Ne güzel insandın, ne tatlı anılar bıraktın, Allah senden razı olsun diyorsa o kadın cennetlik olur’ buyuruyor . Rehberimiz efendimiz ‘Hangi erkek vefat ettiğinde ‘kadınım sen ne güzel insandın, ne tatlı anılar bıraktın. Ne büyük güçlüklere dayandın, seni kaybederek ben her şeyi kaybettim. Allah senden razı olsun diyorsa’ o erkek de cennetliktir.’ buyuruyor.

            Rabbim ailemizi onararak hepimizi cennette girenlerden  eylesin.”  

            Daha sonra "MUTLU AİLE HUZURLU YUVA" isimli konferansını vermek üzere kürsüye gelen Isparta İl Müftüsü Galip Akın ise konuşmalarına Peygamber efendimiz Hz. Muhammet S.A.V.’in aile hayatının örnek bir aile olduğundan bahsederek “…Bizlere insanlığı, güzel ahlakı, iyi bir toplum olmayı, bizlere iyi bir rehber, iyi bir öğretmen olan Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V.)’ya salat ve selam olsun. Bugün Mevlid Kandili. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) kutlu doğumu. Hepinizin Kandili mübarek olsun” dedi. Akın, konuşmalarını Hz. Muhammet (S.A.V.)’in aile hayatından örnekler vererek konferansını tamamladı.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap