1500'ün ÜZERİNDE DAĞCI VE DOĞA SEVER EĞİRDİR'DE BULUŞUYOR

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,1500'ün ÜZERİNDE DAĞCI VE DOĞA SEVER EĞİRDİR'DE BULUŞUYOR
Haberin Tarihi: 13.5.2013 09:57:00 - Okunma Sayısı:4609 defa okundu.

1994 yılından bu yana, gerek yurt içi gerekse yurt dışında ilçemizin tanıtımında öncülük yapan ETUDOSD (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) Kulübü 25-26 Mayıs tarihlerinde Dedegöl Dağı Melikler Yaylası'nda yapılacak 17. Geleneksel Eğirdir Dağcılık Şenliği için hazırlıklarını yapmaya tüm hızıyla devam ediyor.

1500’ün ÜZERİNDE DAĞCI VE DOĞA SEVER EĞİRDİR’DE BULUŞUYOR

 

17. EĞİRDİR DAĞCILIK ŞENLİĞİ’ne ISPARTA VALİLİĞİ, AKSU

KAYMAKAMLIĞI VE ISPARTA BELEDİYESİNDEN TAM DESTEK

 

            1994 yılından bu yana, gerek yurt içi gerekse yurt dışında ilçemizin tanıtımında öncülük yapan ETUDOSD (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) Kulübü 25-26 Mayıs tarihlerinde Dedegöl Dağı Melikler Yaylası’nda yapılacak 17. Geleneksel Eğirdir Dağcılık Şenliği için hazırlıklarını yapmaya tüm hızıyla devam ediyor. 

            9 Mayıs 2013  tarihi itibariyle Şenlikğe katılmak için 1150  dağcı ve doğa severin başvurduğunu dile getiren ETUDOSD Yönetim kurulu tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi.

            “İlk defa 1997 yılında düzenlenen şenlikte, her geçen yıl kişi sayısı artmış olup dernek yönetimi şenliği uluslararası düzeye çıkarmayı planlamaktadır.

            Dağcılık Federasyonu resmi programına girmiş olan ETUDOSD Dağcılık Şenliği geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Isparta Valimiz Sayın Memduh OĞUZ, Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya GÜNAYDIN ve Aksu Kaymakamı Sayın İbrahim ÖZDEL,  Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat GEVREK, Aksu Belediye Başkanı Sayın Ali KAYA, Yenişarbademli Belediye Başkanı Sayın Mustafa ERDEM’ in destekleriyle yapılacak. Şenliğe katılan tüm dağcı ve doğa severlere yemek ikramını Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya GÜNAYDIN tarafından, Pazar günkü zirve tırmanışı sonrasında tüm sporculara Gözleme ve Ayran ikramı da Aksu kaymakamı Sayın İbrahim ÖZDEL tarafından sunulacak. Kamp alanına dağcıların nakli Isparta Belediyesi ve Aksu Belediye Başkanlıklarınca tahsis edilen otobüslerle yapılacak olup, kamp alanındaki ihtiyaç olan seyyar tuvaletlerin  yapımını da İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecektir.

            Bu etkinlik sayesinde ETUDOSD katılımcıları, ilçemizin doğa güzellikleri ve tarihi yerleri konusunda bilgilendirmekte ve tanıtıma önemli bir katkı sağlamaktadır.

            Gelen doğaseverler ekonomik açısından   ilçemize fayda sağlamaktadır.

            Her yıl düzenlenen Dağcılık Şenliği önceki yıllarda olduğu gibi  Mehmet SAVAŞ ve Celalettin Nuri UZUN kamp alanı olan Melikler yaylasında 1700 m. de yapılacak olup; gelen katılımcılar 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 09;00 da ETUDOSD derneğinden otobüslerle hareket edeceklerdir. Saat 12:00 de Kamp çadırlarının kurulmasından sonra isteyen dağcı ve doğa severler, Yenişarbademli Pınargözü Magara gezisi ve Yenişarbademli Şehitlik Abidesini ziyaret edebileceklerdir. Hava şartlarına bağlı olarak uygunluk neticesinde Yaka Kanyonu geçişi de yapılacaktır. Isparta Belediye Başkanlığı’nın vereceği Şenlik yemeği ve kamp ateşi başında konuşma gerçekleştirilecektir.  Arzu edenler  kamp ateşi başında sohbet edebilirler. 26 Mayıs  2013 Pazar günü sabah saat 04.00 başlayacak olan ilk tırmanış grubu, zirveye hareket edecek ve diğer gruplar fasılalarla tırmanışa başlayacaklardır. Gerçekleştirilecek zirve tırmanışından dönen tüm dağcılarımıza  Aksu kaymakamlığı tarafından yapılan gözleme ve ayran ikram edilecektir.

            Katılımcılar Saat 15.00 de kamptan ayrılacaklar. Dağcılarımıza ETUDOSD lokalinden uğurlama yapılacaktır.

            Bu şenliği düzenlemekteki amacımız; öncelikle insanlarda doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunmak, dağcı ve doğa severleri bir araya getirmektir. Çok sayıda dağcı ve doğa severin katılımı ile gerçekleştirilecek şenliğe,  bu yıl Isparta Valiliği, Isparta Belediye Başkanlığı, Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlıkları ve Belediye Başkanları katkıda bulunmaktadır.

            Ayrıca Aksu Kaymakamı Sayın İbrahim ÖZDEL’in hazırlamış olduğu 2. Ulusal Fotoğraf yarışması Aksu İlçesinin tarihi kültürel doğal güzellikleri ve çiçeklerin keşfi adına yapılacak olan yarışmaya katılan tüm kişileri şenliğe daveti ve yapılacak paraşüt gösterisi  ETUDOSD Dağcılık Şenliğine ayrı bir güzellik katacak.

               Sevgili Doğa severler ve kent yaşamından bir an olsun uzaklaşıp kendini doğanın yalın ve temiz kollarına bırakmak isteyen bütün doğa sever vatandaşlarımızı 25-26 Mayıs 2013 tarihinde 17. Ulusal ETUDOSD Eğirdir Dağcılık Şenliğinde buluşmaya davet ediyoruz.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap