EĞİRDİR MÜFTÜLÜĞÜ İLÇEMİZDE YAŞAYAN SURİYELİLERİ AĞIRLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MÜFTÜLÜĞÜ İLÇEMİZDE  YAŞAYAN SURİYELİLERİ AĞIRLADI
Haberin Tarihi: 8.1.2016 09:48:00 - Okunma Sayısı:1583 defa okundu.

04-01-2016 Pazartesi günü saat 19.00 da Eğirdir İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eğirdir Şubesi tarafından İlçemizde ikamet eden Suriyeli kardeşlerimize aileleriyle birlikte Pehlivan Restorant'da yemek ikramında bulunuldu.

EĞİRDİR MÜFTÜLÜĞÜ İLÇEMİZDE  YAŞAYAN SURİYELİLERİ AĞIRLADI

 

            04-01-2016 Pazartesi günü saat 19.00 da Eğirdir İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Eğirdir Şubesi tarafından İlçemizde ikamet eden Suriyeli kardeşlerimize aileleriyle birlikte  Pehlivan Restorant'da yemek ikramında bulunuldu.

            Düzenlenen organizasyona Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Müftüsü Sacit Ekerim, TDV Eğirdir Şubesi mütevelli heyeti, mahallelerinde Suriyeli misafirlerimizin ikamet ettiği muhtarlar, Eğirdir İlçesi eşrafından pek çok kişi katıldı. Program Hızırbey Cami müezzin kayyımları Ali Saratlı, Ali Kökmen ve Sanayi Camii Müezzin Kayyımı Samet Üstün tarafından seslendirilen Arapça ilahilerle başladı.

            Ardından İlçe Müftülüğü Murakıbı Duran Çalış Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Program İlçe Müftüsü Sacit Ekerim'in Suriyeli kardeşlerimize hitaben yaptığı Arapça konuşmayla devam etti. Müftü Ekerim, konuşmasında özet olarak: "Siz kardeşlerimizi en içten duygularımla selamlıyorum. Bu toplantı bir kaynaşma ve tanışma toplantısıdır.  Bizler bu gün ümmet olarak ensar ve muhacirinin ruhuna ne kadar da muhtacız, başımıza ne geldiyse bu şuûr ve ruhu kaybettiğimizden geldi.  Durum ne olursa olsun güneşin doğduğu her gün yeni ümitler de bizim için doğacak. Ümmeti Muhammed'e me'yus olmak yakışmaz. Bizim her şeye kadir bir Mevla’mız var. O ne güzel bir Mevla Ne güzel bir Vekîl dir. Aramızda şehrimizin Eşrafı var, sizi dinlemeye geldiler, beraberce sıkıntılarımızı çözeceğiz. Bu programa gelen, emek veren bütün kardeşlerimize gönül dolusu teşekkür ediyorum" dedi. Yapılan konuşmanın ardından yemeğe geçildi. Programda Suriyeli kardeşlerimiz destek ve yardımlarından  dolayı İlçe Müftüsü Sacit Ekerim'in şahsında Eğirdir Müftülüğüne ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular. Program İlçe Müftülüğü tarafından Muhacir kardeşlerimize ve çocuklarına sunulan hediyelerin takdimiyle sona erdi. Programa  100 kişiyi aşkın katılımın olduğu gözlendi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap