Eğirdir Belediyesi’nden Yenilenebilir Enerjide Önemli Yatırım

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Belediyesi’nden Yenilenebilir Enerjide Önemli Yatırım
Haberin Tarihi: 19.2.2026 15:40:03 - Okunma Sayısı:1027 defa okundu.

Belediyeye ait soğuk hava deposu çatısına kurulacak GES yapım işinin yer teslimi gerçekleştirildi

EĞİRDİR BELEDİYESİ’NDEN

YENİLENEBİLİR ENERJİDE ÖNEMLİ YATIRIM

 

Eğirdir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve belediyeye ait soğuk hava deposu çatısına kurulacak 1500 kWe gücünde Şebeke Bağlantılı Çatı Tipi Güneş Enerji Santrali (GES) yapım işinin yer teslimi gerçekleştirildi. Yer teslimi süreci, İller Bankası müşterek kontrolörlüğünde tamamlanarak resmiyet kazandı.

Yer teslimi imzaları, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer ile İller Bankası Antalya Bölge Müdürü Bora Gümüş tarafından atıldı. Yapılan yerinde incelemelerin ardından süreç resmiyet kazanırken, çalışmaların başlatılması aşamasına geçildi.

Eğirdir Belediyesi’nin yenilenebilir enerji ve çevre dostu yatırımlara verdiği önemin somut bir örneği olan proje ile hem çevrenin korunması hem de belediyenin enerji maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. Belediye Başkanı Mustafa Özer, bu tür yatırımlarla Eğirdir’in geleceğine değer katmaya kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.

Söz konusu yatırımın ilçeye hayırlı olması temenni edilirken, Eğirdir Belediyesi’nin sürdürülebilir ve modern projelerle hizmet üretmeyi sürdüreceği vurgulandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap