600 YILLIK LEZZET GELENEĞİ EĞİRDİR’E TAŞINDI
Eğirdir'de uzun yıllardır tavuk ızgara ve köfte çeşitleriyle hizmet veren "Kebapçı Hüseyin", menüsüne Anadolu'nun köklü lezzetlerinden tandır kebabını da ekledi. Yaklaşık 600 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen geleneksel tandır kebabı, vatandaşların beğenisine sunulmaya başlandı.
Hüseyin Kartal ve İzzet Özkan ortaklığında faaliyet gösteren işletme, özellikle hafta sonları tandır kebabı hizmeti de verecek. Cumartesi ve pazar günleri hazırlanacak tandır kebabı kilogram usulü satışa sunulurken, kebabın kilogram fiyatının 2 bin TL olduğu belirtildi.
İşletme yetkililerinden Hüseyin Kartal, tandır kebabının uzun süren ve özen gerektiren bir hazırlık sürecinden geçtiğini ifade ederek, geleneksel yöntemlerle hazırlanan lezzeti Eğirdirlilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Tandır kebabını menüsüne ekleyen işletmenin sevilen tavuk ızgara ve köfte çeşitlerinin de hizmet vermeye devam edeceği bildirildi.
Cami Mahallesi Sivişler Sokak'ta, Vergi Dairesi altında faaliyet gösteren Kebapçı Hüseyin, hafta sonları tandır kebabı lezzetini tatmak isteyen vatandaşları işletmeye davet etti.
Eğirdir'de geleneksel lezzetlere ilgi duyan vatandaşlar için yeni bir alternatif oluşturan tandır kebabının, özellikle hafta sonlarında yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
- Emel TURAN KARTAL