Hacıahmetler Köyü Sakinlerinden Maden Ocağı'na Hayır Kampanyası...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Hacıahmetler Köyü Sakinlerinden Maden Ocağı'na Hayır Kampanyası...
Haberin Tarihi: 27.1.2016 09:09:00 - Okunma Sayısı:1920 defa okundu.

Sütçülerli olup da yaşamlarını İstanbul'da sürdüren Hacıahmetler Köyü sakinleri geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da bir araya gelip "Maden"e hayır dediler.

Hacıahmetler Köyü Sakinlerinden Maden Ocağı’na Hayır Kampanyası…

 

            Sütçülerli olup da yaşamlarını İstanbul’da sürdüren Hacıahmetler Köyü sakinleri geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da bir araya gelip ‘Maden’e hayır dediler.

            Köylerinde açılacak olan Maden Ocağına karşı birlik olup protesto eden Hacıahmetler Köyü sakinleri, “kesinlikle köyümüzde maden ocağı istemiyoruz. Orası bizler için doğa harikası, bunun kaybolmaması için elimizden gelen her şeyi yapmayı hazırız” vurgusunu yaptılar.
 
             "Isparta Sütçüler Hacıahmetler Köyü sakinleri Change.org'da yaşamı maden uğruna mahfetmeyin" başlıklı bir kampanya başlatarak imzaya açtılar.

            Hacıahmetler Köyü sakinleri kampanya açıklamasında şu ayrıntılara yer verdiler: "Bitki örtüsünde ardıç, kızıl çam, meşe, ladin, katran ve eşine başka yerde rastlanmayan maki çeşitleri... Kekik, bozçavla, oğulotu, salep gibi birçok bitkiyi içinde barındıran... Kınalı keklik, yaban tavşanı, ardıç kuşu, öter ardıç, kara tavuk, kaya sansarı, ars kurt, kızıl tilki, yaban domuzu... Atların barınma yerleri ve otlak ihtiyacını karşılayan, güzelim doğada insanların yaşamlarını sürdürdükleri evleri, ocakları, tarlaları, bitki örtüsü, TARİHE IŞIK TUTAN kilise, Sarınç Han ve tarihi yollar... Tüm bu güzelliklerin ve yaşamın mermer çıkarma adı altında yok edilmesine dur diyelim. Dur diyemezsek bu güzellikleri göz göre göre yok edecekler. Çok yazık olacak. Buradan doğa sever vicdanlara seslenmek istiyoruz. Bize destek verin lütfen..." dediler.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap