EĞİRDİR ÇARŞI PROJESİ, SERBEST MİMAR DERGİSİ'NDE...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR ÇARŞI PROJESİ, SERBEST MİMAR DERGİSİ'NDE...
Haberin Tarihi: 8.2.2016 08:52:00 - Okunma Sayısı:1382 defa okundu.

Eğirdir Çarşı Projesi, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) tarafından 3 ayda bir yayınlanan "Serbest Mimar" dergisinde yer aldı.

EĞİRDİR ÇARŞI PROJESİ, SERBEST MİMAR DERGİSİ’NDE…

Eğirdir Çarşı Projesi, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) tarafından 3 ayda bir yayınlanan “Serbest Mimar” dergisinde yer aldı. Dergide; “Katılım Odaklı Planlamanın Bir Ürünü” başlığı altında yer alan ve Ali Sinan Mimarlık tarafından hazırlanan Eğirdir Çarşı Projesi ile ilgili olarak şu görüşlere yer verildi:

“İnsanın hoyratça eylemlerine karşı koymuş, kendi varlığını her şeye rağmen tüm ağırlığı ile hissettiren doğa içerisinde, bir taş daha koymak oldukça zor. Ancak mevcut yönetim ve halkın bir konu üzerinde birlikte hareket etmesi çoğu zorluğu büyük bir heyecana çeviriyor.

            Rantsal amaçlar yerine kent kaygısı olan bir yönetimle yola çıkıldıktan sonra alanın tümünün kullanılacağı ve daha yüksek katlı bir AVM, çarşıya dönüşüyor. Halkın fikirleri alınıyor ve idareciler ile verimli tartışmalar devam ederken, tarihi, ekonomik, kültürel araştırmalar sonucunda ortak paydada buluşuluyor. Ölçe olarak kente uyma çabası içerisinde geçmişi göz ardı etmeden geleceği bir adım atmak ortak amaç oluyor. Bölgede yaygın bulunan taşlar ile yeni malzemenin bir harmoni oluşturacağı “çarşının” Eğirdir kent ölçeğinde yeni bir algı yaratması hedefleniyor.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap