EĞİRDİR SAREM'DEN BÜYÜK PROJE...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR SAREM'DEN BÜYÜK PROJE...
Haberin Tarihi: 13.2.2016 09:18:00 - Okunma Sayısı:2018 defa okundu.

Zencefil ve Çörekotunun İmmunostimulant olarak kullanımı projesi denemeleri tamamlandı

EĞİRDİR SAREM’DEN BÜYÜK PROJE...

Zencefil ve Çörekotunun İmmunostimulant olarak kullanımı projesi denemeleri tamamlandı

 

            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM)’nün projelerinden 'Gökkuşağı Alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) Zencefil (Zingiber officinale) ve Çörekotunun (Nigella sativa) İmmunostimulant Olarak Kullanımı Projesi' denemeleri tamamlandı. 

            Soner Savaşer yürütücülüğünde 6 kişilik ekiple yürütülen bu çalışma kapsamında zencefil (Zingiber officinale) ve çörekotunun (Nigella sativa), gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss) nonspesifik savunma mekanizmalarına etkileri yani bağışıklık arttırıcı etkileri araştırılıyor.
 

            Çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, “Çalışma boyunca kurumumuz tam kontrollü kapalı devre üretim tesisinde denemeye alınan alabalıklar; Çörekotu ve Zencefil'in 6 farklı oranda dozuyla hazırlanan yemlerle 7 gün, 15 gün, 25 gün, 40 gün ve 60 gün beslemeye tabi tutulmuş olup büyüme ve kan parametreleri tespit edilmiştir.

            Ayrıca yine her iki bitkinin 6 farklı oranda dozlarıyla 14 gün beslenen alabalıklarda deneysel enfeksiyonlar gerçekleştirilerek; zencefil ve çörekotunun hastalıklar karşısındaki etkileri incelenmiştir.

            Projenin laboratuvar çalışmaları devam etmekte olup en kısa sürede çalışma sonuçlarının yayımına başlanacaktır” dediler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap