Milli Parklarda Sosyal Projelere El Atılıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milli Parklarda Sosyal Projelere El Atılıyor
Haberin Tarihi: 17.2.2016 16:30:00 - Okunma Sayısı:1162 defa okundu.

Mada Adası'na ve Kovada'ya İskele Yapılacak...

Milli Parklarda Sosyal Projelere El Atılıyor

Mada Adası’na ve Kovada’ya İskele Yapılacak…

 

            Kızıldağ Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Mada Adası içerisinde bulundurduğu yerleşim yeri ile dikkatleri çekiyor. Ancak yerleşim yerindeki halk yıllardır Gedikli Köyüne olan ulaşımını kayıklarla sağlıyor.

            Ulaşım sorununu çözmek ve halkın sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla kurum ve kuruluşlarca farklı projeler uygulanmaya çalışılmış, Ancak bir sonuç alınamamıştı.

            Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk‘ün talimatları üzerine Mada Adasına ve Kovada Gölü Milli Parkı’na İskele yapımı, 2016 yılı yatırım programına alındı.

            Mada Adası ve Kovada Gölü Milli Parkı’na İSKELE projesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdür Yrd. Orhan Ceylan, Isparta Şube Müdürü Hasan Hüseyin Ölçer ve uzman ekiplerle birlikte  sırasıyla önce Kovada Gölü Milli Parkına  ve arkasından Şarkikaraağaç İlçesi Gedikli Köyü’ne giderek incelemelerde bulundular.

            Konu ile ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Kovada Gölü Milli Parkı sınırları içerisinde planlanan iskele için ise; Kovada Gölü Milli Parkı içerisinde mevcut iskelede teknik ekiple istişare içerisinde bulunulmuştur. O sırada orada bulunan ziyaretçilerle birlikte durum değerlendirmesi yapılarak yeni iskele için görüşleri alınmıştır.

            Gedikli Köyü muhtarı ve köy halkıyla kahvehanede yapılan istişare ve sohbet neticesinde; projenin yararlı olacağına karar verilmiş olup proje ve uygulama için bir mesafe alınmıştır. Proje çalışmaları sırasında tekrar bir araya gelmek üzere görüşmelere ara verildi” denildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap