Tren Garı Eğirdir'in yeni yaşam alanı olacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tren Garı Eğirdir'in yeni yaşam alanı olacak
Haberin Tarihi: 23.2.2016 10:28:00 - Okunma Sayısı:2038 defa okundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in 1 Kasım seçimleri sürecinde Eğirdir'e söz verdiği 'yaşam alanı' projesinde bürokratik süreç işletiliyor.

Tren Garı Eğirdir'in yeni yaşam alanı olacak

 

            TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in 1 Kasım seçimleri sürecinde Eğirdir’e söz verdiği 'yaşam alanı' projesinde bürokratik süreç işletiliyor. Eğirdir Kaymakamlığı'nın kullanılmaz durumdaki Tren İstasyonu’nun bulunduğu alanda yaşam alanı oluşturulması noktasındaki projesinde top Devlet Demir Yolları’nda.

            İl Özel idaresi Genel Sekreterliği, 200 dekarlık Tren İstasyonunun tahsisi ya da uzun yıllığına kiralanması için Devlet Demir Yolları’na başvurdu. DDY Genel Müdürlüğü onay verirse Tren İstasyonu ve çevresindeki taşınmaz İI Özel İdaresi'ne tahsis edilecek. İl Özel İdaresi de Eğirdir Kaymakamlığı'nın kullanımına sunacak.
 
            Tarihi özelliği olan Eğirdir Tren İstasyonu ve çevresinde ilçe için yeni bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin vakit geçirebileceği ortamlar burada oluşturulacak. Eğirdir'in turizm hedefi doğrultusunda önemli bir eksikliği giderecek proje kapsamında Tren istasyonu ve çevresindeki 200 dönümlük alan rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.

Mat haber

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap