Karar Senin İlk Namaz Tiyatrosu Eğirdir'de Sahnelendi...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Karar Senin İlk Namaz Tiyatrosu Eğirdir'de Sahnelendi...
Haberin Tarihi: 29.2.2016 15:06:00 - Okunma Sayısı:1656 defa okundu.

Eğirdir İlçe Müftülüğünün organize ettiği Türkiye Diyanet Vakfı Eğirdir Şubesi, Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla, İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu "Karar Senin İlk Namaz" adlı tiyatro oyunu Eğirdir'de sahneledi.

"Karar Senin İlk Namaz" Tiyatrosu Eğirdir’de Sahnelendi…

 

            Eğirdir İlçe Müftülüğünün organize ettiği Türkiye Diyanet Vakfı Eğirdir Şubesi, Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla, İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu "Karar Senin İlk Namaz" adlı tiyatro oyunu Eğirdir’de sahneledi.

                                  

            İslam’ın şartlarından en önemlilerinden bir tanesi olan Namaz görsel sanatla sahnede buluşarak izleyenlerde farklı izlenimler yarattı.

            Senaryosu ve yönetmenliği Sanatçı İsmail Gülnar’a ait olan "Karar Senin İlk Namaz" isimli oyunda; Nermin Bilgin, Buğra Gülnar, Ayfer Gülnar, Furkan Emre Güleryüz, Mehmet Akın, Atınç Kuzey ve Berk Şirin rol aldı.

            Eğirdir İlçe Müftülüğünün organizeleriyle Kervansaray Düğün ve toplantı salonunda düzenlenen "Karar Senin İlk Namaz" adlı tiyatro oyunu bugün saat 11.00’de Halkımıza, saat 14.00’de ise öğrencilere ve kamu kurum çalışanları için sahnelendi.

            Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başlayan programda Eğirdir İlçe Müftüsü Sacit Ekerim bir açılış konuşması yaptı.

            Ekerim: “Hz. Muhammed’e dünyadan sevdirilen üç şeyden biri gözünün nuru kılınan namazdır ve neslimize namazın bir şekilde sevdirilmesi gerekir, tiyatro da bunun bir yoludur…” dedi ve programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

“Eğirdir Benim İçin Çok Önemli…”

            Müftü Sacit Ekerim’in konuşmalarının ardından sahneye gelen İsmail Gülnar ise: “Eğirdir benim için çok önemli bir yer. Yıllar önce burada askerlik yapmıştım. 10 yıl önce de burada Ömer Ulu’nun Kaymakamlığı döneminde bir sahne yapmıştık. Bayanların çokluğunu görmek çok güzel. Demek ki bayanlar tiyatroyu daha çok seviyorlar. Öncelikle sanatın ve sanatçının yanında olan Müftümüze çok teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman sanatsız kalmayın…” diye konuştu.
 

            Alkol bağımlısı olan liseli bir gencin gördüğü kabuslar ve annesinin nasihatleri ile olumsuz davranışları bırakıp ilk namazını kılmasını, başından geçenleri kızına anlatmasını ve bu anlatılanlardan etkilenen kızının da o gün namaza başlama kararını vermesini konu edinen tiyatro bir saatten fazla sürdü ve izleyiciler tarafından ilgi ile takip edildi.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap