EĞİRDİR'E ÜNİVERSİTE KURULMALIDIR!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR'E ÜNİVERSİTE  KURULMALIDIR!!!
Haberin Tarihi: 2.3.2016 08:40:00 - Okunma Sayısı:1471 defa okundu.

"AKIN" Gazetesi'nin künyesine baktığımızda; Ali SİNAN'ın Gazetenin kurucusu, Abdullah SİNAN'ın sahibi, Nilgün SİNAN'ın yazı işleri müdürü, Emel Turan KARTAL'ın ise muhabir olduğunu görürsünüz.

EĞİRDİR’E ÜNİVERSİTE  KURULMALIDIR!!!

EĞİRDİR GELİŞİRSE, ÖĞRENCİYLE GELİŞİR…

 

Abdullah SİNAN:

-          ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞ İKİ YEREL YÖNETİCİ

            ARASINDAKİ UYUM, EĞİRDİR İÇİN UMUT VERİCİ…

-          MATBAA’NIN ÖZEL KOKUSU VARDIR…

            BEN, MAKİNENİN SESİNİ DUYMAM.

-          DEMEK, BABAM UNUTULMAMIŞ…

            VE DEMİREL’İN GÜÇLÜ HAFIZASI…

-          GAZETECİLİKTEN PARA FALAN KAZANDIĞIMIZ YOK.

            BUNUN ONURU/ GURURU BİZE YETİYOR…

NİLGÜN GAZETEMİZİN BEYNİ, EMEL SARIBASIN KARTI SAHİBİ CANAVAR!!!

 

            “AKIN” Gazetesi’nin künyesine baktığımızda; Ali SİNAN’ın Gazetenin kurucusu, Abdullah SİNAN’ın sahibi, Nilgün SİNAN’ın yazı işleri müdürü, Emel Turan KARTAL’ın ise muhabir olduğunu görürsünüz. Isparta MANŞET Gazetesi sahibi ve Kanal 32’nin program yapımcısı Hakan YAMAN’a, Gazete çalışanları için SİNAN bakın neler diyordu: “… Nilgün; Gazetemizin beyni diyebiliriz… Emel; “SARIBASIN KARTI” sahibi. Ve Yusuf Usta / Sezer.”

***

            Nilgün Bacımızı, tek bir sözcükle tanımlıyordu Abdullah: “BEYİN”. En zor anlatımı, bir sözcükle halleden Abdullah, sevgili biricik eşine iltifat olsun diye söylemiyordu bunu. Gerçeğin ta kendisini telâffuz ediyordu… Bendeniz, Gazetenin yazı ailesinden biri olarak, Nilgün Bacımızı, Abdullah’ın bir sözcükle tanımlaması gibi, bir sözcüğe indirgeyebileceğimi sanmıyorum. O, sizlerin tahmin edemeyeceğiniz formatları yakalayıp, ummadığınız resimleri sayfaya oturtup, sayfa düzenini resim/yazı senkronizasyonu ile dizayn eden olağanüstü bir zekâya sahip… Nilgün Bacımızın bu üstün yaratıcılığı, Beni hep şaşırtmıştır… Hele yaptığı sürprizler, taktire şayandır…

            Emel; tam anlamıyla “HABERCİ”dir. Haberin peşinden koşmak, Haberi kovalamak O’nun işidir. Haberi yakalamaması gibi bir lüksü yoktur O’nun… Kimileri için de Emel; korkulu bir rüyadır. Onun için Ben O’na, O istemese de“CANAVAR EMEL” diyorum…

            Gelmiş geçmiş bütün Ustalarımızla birlikte, Yusuf Usta ve Sezer’in bu Müesseseye yaptıkları katkı ve özveriye müteşekkiriz elbette… Emeklerine saygı duymamak mümkün mü?...

***

            “Teknoloji, işimizi çok kolaylaştırdı… İletişimi hızlandırdı…” diyordu SİNAN. “Gazetecilerin ünlü ama, ekonomik yönden sıkıntılı bir durumda” şeklindeki YAMAN’ın saptamasını, kendi özelinde yanıtlarken, bakın nasıl bir yaklaşımla ele alıyordu konuyu: “… Ama Benim; iyi ki evim kira değil. İyi ki eşim, Gazetenin Yazı İşleri Müdürü. İyi ki bir Elma Bahçemiz var. Bu işten, para falan kazandığımız yok. Bunun onuru ve gururu bize yetiyor!!! Mesleğimiz gereği; sevenimiz de var, sevmeyenimiz de var… Bir örnek vermek gerekirse, Elma ağaçlarımız kesildi!!!”

***

            “…DEMİREL Eğirdir’e geldiğinde; “…Sen Ali SİNAN’ın oğlu değil misin?” diye sordu… Bu, benim için çok önemliydi… Demek; Babam unutulmamış… Ve sayın DEMİREL’in güçlü hafızası!!!”

***

            “…Matbaanın özel kokusu vardır… Tiner kokusu ile Makinenin sesi birbirine karışır adeta… Ben, Makinenin sesini duymam!!! YEREL BASIN, son günlerini yaşıyor diyebilirim. Bazı sivil toplum örgütlerinde (=Spor Derneklerinde, Hayır Kurumlarında görev aldım. Ama, “Yeter” diyorum görev alma konusunda…”

***

            SİNAN, programın sonlarına doğru, Eğirdir için çok önemli iki konuya değiniyordu… Bunlardan biri; Eğirdir Kaymakamı ile Eğirdir Belediye Başkanı arasındaki elle tutulup gözle görülebilen somuta indirgenmiş bir uyumun tesis edilmiş olması. Diğeri ise; EĞİRDİR’e “ÜNİVERSİTE KURULMASI”.

            Gerçekten; biri atanmış, diğeri seçilmiş Eğirdir’in değerli iki Yerel Yöneticisinin sergiledikleri senkronizasyon, övgüye değerdi ve diğer yerleşim birimlerine de örnek teşkil etmeliydi… Başkan ŞENGÖL’ün ödülleri de, bu senkronizasyondaki performans kriterlerinden biri olarak da değerlendirilebilirdi… Kaymakam AKDAŞ’ın başarılı, iş bilen/iş bitiren bir İdareci olduğu da, genel kabul görmüş bir olgu idi… Gelin burada SİNAN’a bir kulak verelim:

             “… Sayın Başkan ŞENGÖL, Babamın dostuydu… Çıkara dayanan bir dostluk değildi bu. Kaymakamımız sayın AKDAŞ da, çok iyi ve başarılı bir İdareci. Ş.Karaağaç’taki başarılı hizmetlerini biliyoruz…”

***

            … Ve SİNAN’ın Üniversite yaklaşımı… Dinliyoruz: “… EĞİRDİR’E ÜNİVERSİTE KURULMALIDIR!!! KURULMASI İÇİN, HER TÜRLÜ ALTYAPI, EĞİRDİR’DE VARDIR!!! SADECE FİZİKÎ ALTYAPI DEĞİL, KÜLTÜREL ALTYAPI, İNSAN KAYNAKLARI/BEŞERÎ KAYNAK İLE DİĞER KAYNAK DEĞERLERİMİZ !!! EĞİRDİR GAR VE CİVARI; ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN İDEAL BİR FİZİKÎ ALTYAPI OLARAK DURMAKTA!!!”

-----------  0  ---------

SON

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap