Isparta İl Halk Kütüphanesi Ülke Genelinde İlk 3'te...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta İl Halk Kütüphanesi Ülke Genelinde İlk 3'te...
Haberin Tarihi: 4.9.2013 09:50:00 - Okunma Sayısı:3338 defa okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü'nün bilgilerine göre ülkemizdeki il halk kütüphaneleri arasında Isparta İl Halk Kütüphanesi'nin ilk 3'te, çocuk kütüphanesinin de ilk sırada olduğunu bildirdi.

Isparta İl Halk Kütüphanesi Ülke Genelinde İlk 3’te...

 

            İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’nün bilgilerine göre ülkemizdeki il halk kütüphaneleri arasında Isparta İl Halk Kütüphanesi’nin ilk 3’te, çocuk kütüphanesinin de ilk sırada olduğunu bildirdi.

            İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, kütüphaneler olarak Türkiye’ye örnek bir çalışma içinde olduklarını bildirdi. Bu anlamda Bakanlıktan gelen yetkililerin de kendi gözlemleriyle bunu tescillediklerini ifade eden Kılıç, yapılan modern değişiklik ve insanların ihtiyacını karşıladıkları için Isparta’lının artık okumaya başladığını söyledi.

            Bu anlamda üye kayıt sayısıyla Türkiye’de İstanbul ve Ankara’nın ardından Isparta’nın ilk sırada geldiğini dile getiren Kılıç, şunları söyledi: ‘’Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın görev ve misyonları arasında şehirlerde il müdürlüklerince kütüphanelerin arttırılması, standartların iyileştirilmesi, okutucuların arttırılması yer almaktadır. Artık dünyada bilgi üretenler, bilgiyi kullananlar varlıklarını devam ettiren güç haline geliyorlar. Bizler de bilgi toplumu oluşturmak amacıyla kütüphanelerimizi aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı ülkemizde 29 ilde kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphanelerin fiziki mekânlarının kalite standartlarını yükselttik, güncel kitapların sayılarını artırdık.

            YÜZDE 4 BİNLİK BİR ARTIŞ YAŞANDI

            2011 yılında bir yıllık 463 üyemiz var iken, 2012 yılında 12 bin 500 rakamına ulaşmıştık. Bu rakam şu anda yaklaşık 15 bine ulaştı. 2011 ile 2013 yılları arasını kıyasladığımız zaman yaklaşık yüzde 4 binlik bir artış var. Demek ki, kütüphanemiz halkımız tarafından benimsenmiş ve kabul edilmiş.

            Üniversitelere hazırlanan gençlerimizin başarılarında da bir ev sahipliği yapar hale geldik. Ayrıca diğer öğrenci ve vatandaşlarımızın da istifade ettiği bir yer oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığının Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’nün bilgilerine göre ülkemizdeki il halk kütüphaneleri arasında Isparta il halk kütüphanesinin ilk 3’te olduğunu biliyoruz. Ayrıca 1. katımızda merkez çocuk kütüphanesi var. Burada hizmeti o kadar çeşitlendirdik ki, hem okul öncesi çocuklara, hem 6-14 yaş arası hem de gençlerimize olmak üzere playstation gibi oyun konsolları, oyun masaları, internet salonlarımız bulunmakta. Çocuklarımız kütüphaneden çıkmıyorlar. Gerek içeriği gerekse hizmet bakımından bakıldığı zaman kütüphanemizin çocuk kütüphaneleri arasında ilk sırada olduğunu biliyoruz.

            İSTENİLEN KİTABI NEREDE

            OLURSA OLSUN GETİRTİYORUZ

            Aranılan kitap bizim ilimizdeki kütüphanede yok ise, ülkemizde hangi ilde varsa, onu getirtiyoruz, okunduktan sonra geri gönderiyoruz. Kütüphanelerimizde yayınlar arttı. Herkesi kütüphaneye davet ediyorum ve üye olmaya çağırıyorum. Sadece ilk halk kütüphanesinde 15 bin üyemiz var. 2012 yılı sonunda kütüphanemizdeki üye sayımızı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü’ne bildirdiğimizde bizi uyardı. Üye sayısını yanlış girmişsiniz, bin 250 olması gerekirken 12 bin 500 olarak girmişsiniz dediler. Biz de hayır, üye sayımız bu dedik. Sayın genel müdürümüz Isparta’ya geldi, inceledi ve gördü. Şu anda il halk kütüphanesi ile çocuk kütüphanemiz Türkiye’ye örnek gösteriliyor.

            SOSYAL ÇALIŞMALARA DA

            İMZA ATIYORUZ

            Ayrıca etkinlikler düzenliyoruz. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği korusu oluşturuldu. Gül çocuk korosu kuruldu. Bunların yanında tezhip, minyatür, ebru kursları veriyoruz. Yazar ve şairlerimiz imza gününe geliyorlar. Bu aktiviteleri daha da geliştirmek ve artırmak istiyoruz.

            ÖDENEK BAKIMINDAN DA

            4. SIRADAYIZ

            İlk 3’te Ankara ve İstanbul var. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2013 yılında 150 kütüphaneye etkinlikler yapılsın diye ödenek çıkardılar. Biz 4. sırada yer aldık. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra etkinlikler için en çok ödenek alan il Isparta oldu.’’

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap