OLUKLACI ŞENLİĞİ YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,OLUKLACI ŞENLİĞİ YAPILDI
Haberin Tarihi: 14.5.2013 11:01:00 - Okunma Sayısı:2218 defa okundu.

Eğirdir halkı yağmurlu havaya rağmen Oluklacı'da buluştu.

OLUKLACI ŞENLİĞİ YAPILDI

 

            Eğirdir Belediyesi, Oluklacı’ya çıkan herkese şapka dağıttı, pilav ve helva ikram etti. Başkan Özmeral Oluklacı’ya çıkan anneleri de unutmadı.

            Eğirdir halkı yağmurlu havaya rağmen Oluklacı’da buluştu.  İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ve Cumhuriyet Savcısı Adem Kurt, Oluklacı’da halka iç içe oldular.

            Göktaş Muhtarı Hüseyin Kuzu’nun davul ve zurnayla Şenliğe katılması dikkat çekti.

            Eğirdir halkı Oluklacı Şenliği’nde bir araya gelerek unutulmaz bir gün daha yaşadı. 45 günlük bebekten 85 yaşındaki neneye kadar Eğirdirli vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Oluklacı Şenliği’nde Eğirdir Belediyesi pilav ve helva ikramında bulundu. Eğirdir Belediyesi ayrıca, Oluklacı’ya çıkan en küçük yaştaki kız ve erkek çocuk ile en yaşlı kadın ve erkeği altınla mükâfatlandırırken çeşitli yarışmalarda birinci gelenlere de hediyeler verdi.

            Oluklacı’ya çıkan 85’lik nene Pakize Armağan, “Bir hafta antrenman yaptım ve rahat çıktık” dedi.

            Vatandaşlarla birlikte Oluklacı’ya çıkan Başkan Özmeral, Alman biriyle karşılaşınca izci iken öğrendiği Almanca şarkıyı okuyarak büyük alkış topladı. 

            Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Anneler Günü münasebetiyle Oluklacı’da kız çocuklara ve annelere tek tek karanfil dağıttı, onların gönlünü aldı. Başkan Özmeral, kazanlardaki pilav ve irmik helvasını bizzat dağıtmaktan zevk aldı.

            Isparta’dan TODOSK da Oluklacı’ya tırmandı. Isparta’da faaliyet gösteren Toroslar Doğa Spor Kulübü üyeleri Oluklacı Şenliği’ne ayrı bir renk kattı. Başkan Özmeral, “Belediye halk demektir. Kaynaklarımızı saygıdeğer halkımız için kullanıyoruz. Oluklacı’ya çıkan en küçüğünden en yaşlısına herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, Oluklacı Şenliği’nin ilk başlayışından şuana kadar emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Görüldüğü gibi çok kişiler yapışlardan dolayı tereddütteydiler. Allah’a şükür genci yaşlısı bugün hep birlikte burayı doldurdular Hepinize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

            Oluklacı’da her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmalar heyecanlı geçti. Oluklacı Şenliği en çok sevinenleri en küçüğünden en büyüğe kadar çocuklar oldu. Yoğurt yarışmasında yüzler hep beyaz oldu. Ağızdaki kaşık üzerinde yumurta taşıma yarışması da izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Küçük çocukların çuval yarışması da Şenliğin zevkli geçen yarışmalarından biri oldu. Kale direkleri kuruldu, penaltı atışları yapıldı, voleybol sahası içerisinde kadınlar ve erkekler arasında halat çekme yarışları yapıldı.  Yarışmalarda galip gelenlere Eğirdir Belediyesi çeşitli hediyeler takdim etti.

            Oluklacı’da ödül almaya hak kazananların isimleri: En yaşlı erkek Hasan Özkeser, En yaşlı Kadın Pakize Armağan, En küçük kız çocuğu Gülmüya Demir, En küçük Erkek Çocuk Doğu Berk Şenol.

Yaşlı erkek olarak Oluklacı’ya sonradan çıkan Zühtü Dikmen, Veli Karaçay, Mehmet Çakıcıaslan’a ve yaşlı kadın Bayese Gürdal’a da Belediye küçük altın verdi. Ayrıca şenliğe sonradan gelen 45 günlük erkek çocuğu Erkin Argana’ya altın takdim edildi.

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir.-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap